Activități pentru părinți și copii

Multe dintre întrebările pe care părinții ni le adresează nouă trainerilor sună în felul următor: Ce ar trebui să facă acasă?, Cu ce putem să îi ajutăm pe copii?, Cât de mult ar trebui să mă implic atunci când facem temele la engleză? .

Răspunsurile diferă de la trainer la trainer, dar ajutorul din partea părinților este întotdeauna bine venit și poate reprezenta un beneficiu foarte mare, în special pentru copii mici (4 – 6 ani). Aceștia încep studiul limbii engleze prin metode foarte interactive, cu accent pe cântece, mișcare și dans. Aceste tipuri de activități pot fi făcute și acasă cu membrii familiei, în weekend-uri sau vacanțe. Iată câteva idei de jocuri pentru toată familia, care nu presupun un nivel de limbă avansat:

Simon says ( jump, swim, dance, walk, sing, shake, run, etc) – în acest joc copilul primește o comandă/ o acțiune pe care trebuie să o îndeplinească. Scopul jocului este ca cel mic să asculte cuvintele în limba engleză, să le înțeleagă și să reacționeze corespunzător la ele.

I spy with my little eye something (blue, red, yellow, orange, pink, purple, etc) – pentru această activitate trebuie un vocabular minim despre mediul în care jucăm. (în parc – tree, bench, water, bike, ball, bike etc, în sufragerie – sofa, television, armchair, table, rug, bookcase etc, în mașină – car, cloud, tree, sun, street signs, etc, în avion – seats, uniform, cushion, blanket, headphones etc). Jocul se desfășoară în felul următor: persoana care vorbește își alege o culoare și un obiect de culoarea respectivă din meniul înconjurător. Folosește sintagma I spy with my little eye something blue. Ceilalți participanți la joc încearcă să ghicească obiectul ales.

Joc de memorie: participanții stau în cerc, sau față în față dacă sunt doar doi și pasează mingea unul de la celălalt. Ideea jocului este să alegem la început o categorie (animale, fructe, legume, jucării, mijloace de transport etc) și atunci când primim mingea să spunem un cuvânt din acea categorie. Atunci când nu se mai alte cunosc cuvinte din categorie aleasă, aceasta se schimbă.

Pentru cei care știu să citească și să scrie, posibilitățile sunt mai numeroase, dar implică un pic de pregătire înainte de a începe un joc.

Hangman sau Spânzurătoarea este un joc care poate fi folosit atât ca o activitate educativă cât și ca o metodă distractivă de a repeta cuvinte noi pe care le-a învățat la curs. Varianta jucată de cursanți la Echo, implică 5 “oameni”- adică cinci încercări de a ghici lierele care lipsesc din cuvânt. Este o activitate bună de a folosi literele limbii engleze, mai ales vocalele, pe care cei mici le încurcă foarte des.

Song puzzle – se alege un cântec pentru copii cunoscut de cel mic și este tăiat în bucățele. Scopul jocului este ca cel care rezolvă puzzle-ul să citească cu atenție propozițiile și să le pună în ordinea corectă, ținând cont de context, rimă etc.

Aspectul cel mai important atunci când părinții folosesc engleza cu copiii este ca aceștia să vadă că pot folosi limba și într-un mediu familiar, fără să li se pară o activitate greoaie, obligatorie.

Spor la jucat!

0737 769 145
× Contactați-ne pe WhatsApp!