Amintiri din vacanța de vară @Echo Kids

Numai câteva zile ne mai despart de marea deschidere a porților Echo Kids și pentru a face așteptarea mai ușoară ce-ar fi să rememorăm minunatele aventuri de care au avut parte cursanții noștri cu prilejul cursurilor de vară Echo Kids?
Temele alese de noi pentru vara lui 2016 au reprezentat momente importante din istoria universală și, cu precădere, din cea a Marii Britanii. Periplul nostru a început astfel în preistorie și le-a oferit micilor noștri exploratori șansa de a se familiariza cu unele dintre numeroasele specii de dinozauri care au populat cândva acest pământ și au învățat despre obiceiurile lor alimentare, despre particularitățile lor fizice precum și despre strategiile lor de luptă și de apărare.
Următoarea noastră oprire a fost Vestul Sălbatic, o lume de tranziție marcată de marea migrație dinspre lumea veche spre lumea nouă, un peisaj arid presărat cu cactuși, cowboy și șerifi, dominat de încleștările dintre coloniști și populațiile băștinașe care se luptau pentru a-și păstra teritoriile. Copiii s-au distrat recreând o zi din viața unui cowboy și au fost, bineînțeles, decorați pentru faptele lor pline de eroism.
Pentru a treia oprire ne-am gândit să facem un salt în viitor în lumea Războiului Stelelor pentru a intra în pielea lui Luke Skywalker și a lupta pentru salvarea galaxiei. Copiii au pus în scenă momente cheie din seria lor preferată, înarmați corespunzător cu săbii laser confecționate de ei înșiși și au încercat să-i țină piept temutului Darth Vader.
Iar pe măsură ce zilele au devenit mai scurte și toamna a început să bată la ușă, ne-am întors din nou în timp până în Evul Mediu unde ne-au întâmpinat regele Arthur împreună cu suita sa de cavaleri, cu frumoasa lui soție Guinevere și cu credinciosul vrăjitor Merlin. Cursanții noștri și-au încheiat astfel călătoria în timp într-un decor de basm cu prinți și prințese, castele, turnuri înalte și balauri amenințători. Ei au aflat despre legenda sfântului George, ocrotitorul Angliei, și au făcut cunoștință și cu simpaticul Puff, dragonul care i-a redat micului Jackie Draper încrederea în sine.
Copiii s-au simțit foarte bine descoperind că la Echo Kids își pot folosi cunoștințele de limbi străine pentru a-și da frâu liber imaginației și a vorbi despre lucrurile care îi pasionează. Iar cursurile tematice le oferă prilejul de a evada din rutina impusă de exercițiile de gramatică și vocabular și de a descoperi că limbile străine sunt mult mai mult decât o simplă materie școlară. Vă lăsăm să aruncați o privire în minunata lume Echo Kids!

0737 769 145