Amintiri din vacanță: plăcerea lecturii

Cursurile Echo Kids oferă cursanților noștri ocazia perfectă pentru a exersa limba engleză într-un mod atractiv și relaxat fără spaima examenelor și notelor de la școală. Și cum în vacanță juniorii noștri au mai mult timp la dispoziție, într-una dintre sesiunile de vară ne-am gândit să ne axăm ceva mai mult pe lectură, să ne lărgim vocabularul, să ne obișnuim urechea cu tonalitățile limbii engleze, să facem exerciții de citire și, de ce nu, să ne îmbogățim cunoștințele de ordin cultural și literar. Pentru a bifa toate aceste obiective am făcut apel la lumea plină de aventuri și enigme a îndrăgitului detectiv britanic Sherlock Holmes și am selectat dintre numeroasele sale cazuri pe cel al uriașului câine fantomatic supranumit The Hound of the Baskervilles.
Așadar, cursanții noștri au purces cu mare entuziasm pe urmele celebrului detectiv cu speranța de a fi primii în a desluși misterul blestemului familiei Baskerville. Dar înainte de toate am considerat necesar să-i acordăm atenția cuvenită celui care ni l-a dăruit pe Sherlock Holmes și anume, nimeni altul decât talentatul scriitor Sir Arthur Conan Doyle. Iar pentru ca totul să se petreacă în atmosfera ludică ce ne caracterizează, am organizat un concurs de tipul „Știi și câștigi!” pe bază de întrebări referitoare la viața și opera lui Arthur Conan Doyle. Am aflat astfel împreună o mulțime de lucruri interesante care ne-au surprins și l-au transformat pe acest scriitor pe care mulți nu-l cunoșteau până acum decât după nume într-o personalitate remarcabilă. Printre aspectele care le-au atras cel mai mult atenția celor mici s-a numărat faptul că acest scriitor s-a născut în Scoția și deși a primit o educație religioasă a devenit curând agnostic. Curios a fost și faptul că el nu s-a pregătit pentru profesia de scriitor ci aceea de medic, iar prima sa creație literară a fost publicată când el avea doar nouăsprezece ani. Impresionant ni s-a părut și că personajul Sherlock Holmes apare în nu mai puțin de 56 de povestiri semnate de acest scriitor. În plus, acesta a fost însurat de două ori și a avut cinci copii. Nu în ultimul rând, ne-a surprins să aflăm că persoana care l-a inspirat pe Conan Doyle să creeze personajul Sherlock Holmes a fost unul dintre profesorii săi de la universitatea din Edinburgh.
Înarmați cu aceste cunoștințe ne-am îmbarcat în palpitanta aventură ce avea ca scop elucidarea misterului care-l înconjura pe înfricoșătorul câine uriaș. La fiecare ședință în parte am analizat informațiile ce ni se prezentau de la un capitol la altul, am ascultat mărturiile martorilor, am urmărit raționamentele lui Sherlock, am ridicat aceleași semne de întrebare ca și Watson și ne-am entuziasmat la găsirea fiecărei dovezi în parte. Pentru a ne antrena mintea, am rezolvat enigme lingvistice, am învățat să punem întrebările cele mai potrivite și să oferim răspunsurile cele mai cuprinzătoare. Am intrat rând pe rând în pielea diferitelor personaje și am încercat să intuim gândurile ascunse ale fiecăruia pentru a da de urma impostorului. Nu a fost ușor, dar în cele din urmă am triumfat, unii dintre noi cu satisfacția de a fi ghicit numele vinovatului încă de la începutul istorisirii. Iar ca o încununare a efortului intelectual depus de fiecare pe parcursul acestor două săptămâni de investigații asidue am organizat un treasure hunt în curtea Echo Kids care s-a transformat pentru o zi într-un loc al faptei înțesat de indicii ascunse și misterioase enigme.

0737 769 145