Be Creative

Iată că am terminat cu bine și a doua săptămână tematică. De data aceasta, cu mic cu mare, ne-am pus cu toții imaginația la bătaie și am realizat lucrări mustind de creativitate. Fiecare trainer a venit cu idei care de care mai inspirate pentru a ațâța imaginația cursanților săi în funcție de vârstă și nivelul de cunoștințe.
Astfel, la grupele de 10-13 ani, Miss Monica propus juniorilor noștri o activitate de tip „brainstorming” pornind de la cuvântul „adventure”. Ei au trebuit să spună cuvinte evocate de idea de aventură iar trainerul le-a împrăștiat sugestiile pe toată tabla. S-au admis orice fel de cuvinte: nume proprii – Indiana Jones fiind cel mai des menționat – nume de obiecte, adjective, acțiuni, nume de locuri și cam orice le-ar fi putut trece lor prin minte. Iar dintre acestea, fiecare a trebuit să aleagă între 10 și 15 cuvinte și să le folosească în propria sa poveste de aventuri.
Be Creative 1
Și la grupa lui Miss Andreea s-a mers pe ideea de a crea o poveste pornind de la cuvinte disparate, însă de data aceasta sursa lor a fost un set de zaruri magice cu câte o imagine sugestivă pe fiecare fațetă. Copii au lăsat norocul să le aleagă cuvintele iar apoi le-au pus cap la cap într-o poveste fascinantă. Iată imagini cu ei în acțiune:
Teacher Geraldina a avut, la rândul său, o altă abordare a exercițiului de scriere creativă. Iată ce ne-a povestit ea: ” După una din lecții copiii din grupa mea au avut ca tema de completat un tabel despre mai multe pietre prețioase și semi-prețioase, iar Luca a adus chiar si colecția lui de pietre dobândită prin cumpărarea unei reviste.  Așa că am pornit de la aceasta tema si de la subiectul primului episod din Footprints 3 – „The Magic Emerald”.” Prin urmare, fiecare copil și-a ales o piatră prețioasă și au scris o povestioară având piatra lor ca element central. Iar rezultatele vorbesc de la sine.  
Be Creative 2
La grupele de 7-9 ani teacher Bogdan le-a stârnit imaginația celor mici propunându-le să creeze un super-erou al limbii engleze – să-l deseneze, să-l descrie și să vorbească despre superputerile acestuia. Iar rezultatul a fost unul uluitor, sediul Echo Kids devenind un adevărat atelier de creație al personajelor de benzi desenate care de care mai neînfricate și mai impresionante, toate având, desigur, misiunea de a promova studiul limbii engleze. Iată câteva poze cu micii noștri inventatori în acțiune și cu rezultatul muncii lor:
Be Creative 3

La grupele lui Miss Liana copiii au avut ocazia de a-și etala imaginația prin pictură. Iată ce ne-a împărtășit teacher despre experiența ei cu cei mici: ”Pentru săptămâna cu tema creativității, eu si cu piticii mei am pictat o girafa: am trasat conturul mâinii, mai puțin al degetului mare, si apoi ne-am jucat cu vopseaua aplicata direct pe piele, pe nuanțe de portocaliu, galben, gri închis si roz. Cu o grupa am făcut fise individuale, iar cu cealaltă am participat cu toții la pictatul unei Mother Giraffe pe tabla. Totul a decurs cu multe râsete si…culori peste tot, spre bucuria doamnei care face curățenie 🙂 ”

0737 769 145