Ce variantă de cursuri este mai potrivită pentru copii

Cursurile de limbi străine pentru copii desfășurate în cadrul centrelor Echo Kids oferă două posibilități viitorilor cursanți: cursuri individuale sau cursuri de grup.
Deseori, părinții și copiii ezită în alegerea cursului dorit. Întrucât nevoile și așteptările fiecăruia sunt diferite, alegerea cursului potrivit trebuie făcută luând în considerare și caracteristicile celor două categorii de curs.
Cursurile individuale sunt în general dedicate cursanților care nu se regăsesc în nivelul studiat în cadrul unui curs de grup, sau celor care necesită progrese rapide în studierea unei limbi străine.
În cadrul acestor cursuri, cursantul beneficiază de întreaga atenție a trainer-ului, cât și de un orar mai flexibil.
De asemenea, materia este structurată în așa fel încât să favorizeze nevoile cursantului. Trainer-ul poate reveni asupra anumitor noțiuni anterior studiate în vederea consolidării acestora, atunci când acest lucru este necesar, fără ca structura cursului să fie afectată.
Astfel, cursurile individuale se remarcă prin rapiditatea asimilării noțiunilor de limbă și oferirea cursantului un mediu de studiu personalizat. Însă, de cele mai multe ori pentru aceste cursuri optează adulții care sunt angajați în corporații și își doresc să se specializeze pe o anumită ramură.
Pe de altă parte, studii au dovedit faptul că, la copii, învățarea realizată într-un grup a condus la rezultate mai bune decât în cazul studiului în cadrul cursurilor individuale.
Acest lucru se datorează, în primul rând, nevoii copiilor de a se integra și socializa. Deși doar colegi pentru câteva ore, copiii care participă la cursuri de limbi străine ajung să lege prietenii de lungă durată. Astfel, copiii se încurajează reciproc și se susțin în învățarea noilor noțiuni și, de asemenea, copiii dezvoltă sau, după caz, aduc la suprafață și un spirit de competiție care îi ține constant angrenați în procesul de învățare.
Activitățile din cadrul cursurilor de grup constau majoritar în activități de tip joc, în care, prin interacțiunea dintre cursanți în limba studiată, aceștia memorează pe termen lung noile noțiuni, fiind capabili să adauge propriile lor particularități în timpul interacționării cu colegii de grupă.
Foarte important este și faptul că atunci când copiii studiază în grup, aceștia sunt deseori desemnați să lucreze în perechi sau echipe, activități menite să le dezvolte abilitățile de lucru în echipă și socializare.
Cursurile de limbi străine susținute la Echo Kids sunt structurate în așa fel încât să aibă în centru nevoile cursanților. Indiferent de metoda de organizare a cursului aleasă, este foarte important să se țină cont de personalitatea și confortul copiilor.

0737 769 145