Children’s Day

Ziua Copilului celebrează copilăria, inocența celor mici, veselia și caracterul lor jucăuș. Inspiră pretutindeni către apreciere și iubire, așa că ne punem și noi în gând să petrecem zile speciale alături de cursanții cei mici.

Sărbătorită în diferite momente ale anului, în august de latino- americani, în martie ori aprilie de asiatici, ba chiar în noiembrie de reprezentanți ai Națiunilor Unite, Ziua Copilului simbolizează, pentru toate popoarele, grija față de copiii defavorizați ori pentru cei din comunitățile apropiate și îndeamnă la îndreptarea atenției către cei mici. Pentru europeni, 1 Iunie rămâne the time to enjoy, make fun and be merry alături de familie și, în mod special, de pitici.

De la japonezi aflăm că sărbătoarea propune decorarea caselor cu păpuși din perioada clasică, cu flori de prun; copiii înalță Koinobori spre cer (peștișori din hârtie), beau Amazake (băutură din orez) și mânâncă chimaki (amestec de orez cu diferite legume înfășurat în frunză de bambus). Apoi, popoarele africane selectează, din școli, grupuri de copii care să pornească în marș, în parade militare pentru premii care vor fi oferite la finalul concursului, sau merg în tur la instituțiile politice, însă componenta patriotică este elementară! Mexicanii nu uită nici ei de Ziua Copilului și suspendă cursurile din școli pentru a organiza diferite competiții; de asemenea, ascultă muzică și pregătesc mâncăruri speciale pe care le servesc la scurte petreceri ale școlarilor. În orice caz, activitățile se mută în parcuri și centre sportive și copiii sunt în centrul atenției. Germanii își felicită copiii și le oferă cadouri, dar evenimentele speciale râmân în cadrul școlii, doar picnicuri sau mici excursii fiind constante la această zi.

Și la Echo Kids, săptămâna aceasta, ne vom bucura de fiecare ședință de curs cu cei mici și cu școlarii noștri! Îi vom ghida către a-și scrie, după putință, scurte omagii în limbi străine, ne vom lăsa încântați de secvențe din filme ca “Toy Story”, “The Lion King”, “Beauty and the Beast”, “Mary Poppins” sau “Singing in the rain” și “The Wizard of Oz” dacă suntem la cursul de limba engleză, dar cu siguranță la toate celelalte cursuri ne vom rejoice cu guessing games, flashcard games ori different crafts.

Iar părinților, de Ziua Copilului, le punem în gând să make plans ca să petreacă mai mult timp cu ei, să waste hours and hours walking prin parcuri ori playing with water; an afternoon tea i-ar bucura și pe copii, încă și mai mult an ice- cream…așa că să le amintim dragostea noastră!

0737 769 145