Christmas Celebration moments

La fiecare sfârșit de an, Echo Kids își adună cursanții la Serbarea de Crăciun. În primul an tradițională și cu accent pe spirit tipic, neobișnuită și amuzantă în anul ce tocmai a trecut, sărbătoarea a rămas prilej de bucurie pentru părinți și emoție pentru copii.
Cei dintâi care au venit pe scenă pentru a-și spune povestea de Crăciun au fost elevii cu mari speranțe ce au interpretat “A Christmas Carol”. L-am văzut pe Scrooge, personajul avar și răutăcios al lui Dickens, în încercarea lui de a dormi în noaptea de Ajun, dar care a primit lecții de bunătate de la fantome din trecut ori din viitor.
Ne-au apărut, apoi, pe scenă, noii școlari, pe care i-am auzit recitând “’Twas the night before Christmas” și cărora li s-a răspuns în cor cu “’Twas the night after Christmas”; și astfel, poznele de Crăciun prinseră forma vorbelor și a cântecelor nostime.
Cunoscătorii de limbă franceză au ales să prezinte sceneta “Le Poison”, întocmai în spiritul poveștilor specifice Crăciunului, căci momentul lor ne-a adus pe scenă un tată cu familia lui și chiar și pe Moș Crăciun, în varianta lui de școlar, bineînțeles. 🙂
Prichindeii cu gândul la cadourile de Crăciun ne-au cântat “What do you want for Christmas”, fericiți și expresivi; imediat li s-a răspuns: “I want a hippo for Christmas”.
Binecunoscutul și tradiționalul “The twelve days of Christmas” i-a strâns laolaltă pe cei mai pricepuți vorbitori de limbă engleză, urmați de mai recentul “The twelve days of fast-food”, în conformitate cu noile obiceiuri, spunem noi. 😉
“Es Schneit”, “In der Weihnachtsbackerei” și “O Tannenbaum” reprezintă doar mică parte din ce ne-au adus la cunoștință iubitorii de limba germană cu prilejul Crăciunului, căci au fost de asemenea, pe ici, pe colo, “hoți” ai obiceiurilor sărbătorii.
În final, cântece de Crăciun precum “Jingle Bells” și “Santa Claus is coming to town” ale celor mici ne-au amintit dragul de sărbătoare, dar fumul și stricăciunile lui “Rusty Chevrolet” care au înlocuit clincănitul clopoțeilor ori povestea modernului Moș care vine în oraș numai după ce cercetează amănunțit camera fiecărui copil ne-au adus zâmbete.
În total- opt feluri de a petrece Crăciunul. Acesta a fost evenimentul tematic al Echo Kids la care copiii au prezentat spectatorilor povești și colinde de Crăciun, pline de morale sau de pozne, cu accent pe bogăție spirituală sau care au parodiat sărbătoarea.

0737 769 145