Continui cursurile de limba engleză sau germană pentru copilul meu?

Vara se termină încet încet și oferta de cursuri de tot felul pentru copii este extrem de diversificată. Și așa părinții încep să se întrebe dacă vor începe sau vor continua ceea ce au făcut anul trecut pentru copiii lor.

Aud de la anumiți părinți că, din moment ce copilul a luat examenul Cambridge, nu vor mai continua pentru că deja știe destul de mult dar studiul limbilor străine, engleză, germană sau chineză se face continuu. Nu putem să ne oprim după un examen YLE sau după un an de studiu iar aprecierea mea merge foarte mult în direcția acelor copii care își doresc să fie din ce în ce mai buni la cursurile de engleză, germană sau în atenția acelor părinți care înțeleg demersul Echo Kids de a încuraja copiii de 4-6 ani să se inițieze în tainele limbilor străine sau de a favoriza interacțiunea și comunicarea pentru copiii mai mari (8-14 ani)

Da, cu siguranță că, fie că e vorba despre examenele Cambridge YLE sau KET, PET pentru care Echo Kids își pregătește cursanții fie de alte examene pentru alte limbi străine, acestea sunt extrem de binevenite dar ele nu garantează că un copil a dobândit atât de multe cunoștințe încât să fie un utilizator independent.

Cu cât copilul este expus mai mult la limba străină pe care o învață cu atât progresul e mai rapid si mai temeinic. El va fi obișnuit cu pronunția, cu diverse modele de exprimare tipice, cu anumite elemente culturale (care nu îl vor șoca mai târziu când va interacționa cu vorbitori nativi, etc).

De asemenea, modalitatea în care studiază engleză, germană sau orice altă limbă străină e foarte importantă pentru continuarea învățării. Dacă va fi expus jocurilor, scenetelor, improvizațiilor și cântecelor, dacă va învăța în ritm antrenant, dar și în manieră distractivă, dacă va comunica în scris și oral pe subiecte motivante și actuale, dacă va studia temeinic limba străină, dar îi va cunoaște și cultura, copilul nu se va plictisi și își va dori să continue. Se va bucura să continue, să vină și să se implice la toate activitățile. Iar acest lucru va duce fără îndoială la succes!

Și nu în ultimul rând, susținând inițierea și continuarea învățării limbilor străine pentru copii, recomandarea ar fi ca studiul să se facă în grupe. La Echo Kids, grupele prezintă un mare avantaj din punct de vedere al mărimii acesteia iar 8-9 copii este un număr perfect pentru ca toți cursanții să participe activ la cursuri, să interacționeze cu colegii și de ce nu, să lucreze pe perechi. Vin la Echo Kids mulți copii după ore bune de așa-zise meditații individuale și iertare fie-mi, dar unii par să nu fi fost niciodată înscriși la vreun tip de curs. Da, e confortabil ca un profesor să ne treacă pragul casei dar până la urmă care e garanția așa-zisului meditator și care este câștigul unui curs la care copilul dumneavoastră nu interacționează, nu e antrenat și motivat?

Așadar dragi părinți, cursurile de engleză sau germană, prezente cu preponderență în curriculumul Echo Kids trebuie să înceapă și să continue pentru că deși investiția se întoarce mai greu, aceasta este pe termen lung și cu avantaje clare pentru copil și pentru dumneavoastră. Și nu-i așa, în fiecare an, copilul dumneavoastră poate mai mult și mai bine!

0737 769 145