Copilul meu nu știe să vorbească în limba engleză

Am auzit această frază de nenumărate ori prin preajmă de la părinți care sperau ca, după 20-30 de ore de limba engleză, copilul să vorbească în limba pe care o studia.

engleză

Desigur că aceasta este dorința normală și naturală a oricărui părinte dar atunci când un copil este adus la un curs de limbi străine, fără să fi fost expus înainte cumva la limba pe care dorește să o învețe, este foarte greu ca progresul lui/ei să fie vizibil.

Desigur că noi trainerii de la Echo Kids ne dorim ca toți copiii să devină buni și foarte buni vorbitori ai limbilor străine pe care le studiază dar pentru acest lucru, este nevoie de timp și de multă tenacitate.

Nu este de ajuns ca un copil să vină la o singură ședință pe săptămână și ulterior, să nu mai aibă contact sub nicio formă până la cursul următor, de peste șapte zile. Copilul trebuie să fie încurajat să vorbească în limba engleză sau germană acasă chiar dacă părinții nu stăpânesc sau chiar nu vorbesc deloc această limbă, trebuie să fie încurajați să citească mici povestioare (în cazul copiilor mai mari) sau să audă cântecele, povestioare simple (în cazul copiilor mai mici). De asemenea, o frecvență mai mare la cursuri (recomandarea Echo Kids ar fi de 2 ședințe pe săptămână) si prezența la majoritatea cursurilor este un “ must” pentru progresul copilului.

De asemenea, între sesiunile de curs, copilul trebuie să fie încurajat să repete ce a lucrat sau să îsi facă temele pentru sesiunea următoare.
Orice activitate suplimentară în limba engleză, germană sau altă limbă studiată nu trebuie ocolită pentru că și acesta poate fi un bun prilej pentru a însuși diverse cunoștințe. Echo Kids a propus o serie de seminarii cu teme diverse care au avut ca temă principală tocmai încurajarea copilului în a folosi limba cât mai mult.

0737 769 145