De ce nu trebuie să trecem peste un nivel lingvistic în procesul de învățare

Cursuri de limbi străine pentru copii

În momentul în care un copil începe studiul unei limbi străine, părinții își doresc ca profesorul de la curs să traducă ceea ce predă la clasă pentru a se asigura că cel mic a înțeles instrucțiunile primite. Părintele nu vrea să pună presiune pe copil și alege de multe ori să-l ajute la activitățile/ temele de acasă.

Însă, cu cât acesta crește, părintele își schimbă viziunea și vrea să vadă un progres rapid din partea acestuia. Simte că bazele limbii engleze sunt stăpânite și consideră că nu trebuie să mai coloreze sau să se joace în cadrul orelor de limba engleză și tot atunci decide că ar putea să sară peste un nivel lingvistic și să se încadreze la o altă grupă, grupă cu grad de dificulate mai ridicat.

Lucru care nu este recomandat și care nu ajută la un progres real în procesul de învățare, lăsând aspecte neclare sau nestăpânite.

În primul rând, în cadrul cursurilor de la Echo Kids se vorbește numai în limba țintă, iar explicațiile în limba română apar doar în situații excepționale.

Copiii au o capacitate extraordinară de a înțelege instrucțiunile venite din partea profesorilor, iar dacă ceva nu le este clar, pun întrebări suplimentare fără nicio ezitare.

Jocul în cadrul orelor de limba engleză constituie, de asemenea, un mijloc valoros de instruire și educare a copiilor deoarece rezolvă într-o formă cu totul adecvată vârstei sarcini instructive complexe. Eficiența jocului în raport cu celelalte mijloace practicate este cu atât mai mare cu cât se realizează o concordanță perfectă între procesul de cunoaștere a mediului înconjurator, procesul de învățare și acțiunea de joc, atât de atractive pentru copii.

În felul acesta, procesul asimilării și aprofundării cunoștintelor este adaptat la cerințele și specificul vârstei.

Jocul didactic reprezinta forma de activitate care îmbină în mod armonios sarcinile instructive cu latura distractivă.

La fel de important este și coloratul în cadrul activităților de la clasă, iar beneficiile coloratului sunt multiple. Acesta ajută la dezvoltarea musculaturii mâinii, dezvoltă dexteritatea, stimulează creativitatea, încurajează exprimarea proprie și ajută la dezvoltarea concentrării.

Așadar, fiecare etapă este extrem de importantă în procesul de învățare și are un rol bine definit.

Este necesar să avem încredere în cadrele didactice care ne oferă cele mai relevante informații despre evoluția și progresul copiilor, să avem rabdare și să alegem furnizorul potrivit pentru serviciile de limbi străine.

Atunci când ești liber, te poți juca, iar când te joci, devii liber. (Heidi Kaduson)

0737 769 145