Engleza pentru examene – sfaturi practice

După o bine-meritată vacanță pregătirea pentru examene este în toi la Echo Kids, dat fiind faptul că nu ne mai desparte decât o lună de zile de examenele Cambridge PET, KET și YLE. Cu acest prilej am pus cap la cap o serie de îndrumări pentru cursanții noștri pentru ca munca și eforturile lor și ale noastre să conducă la cele mai bune rezultate. Așadar, luați aminte!

•   Fiți prezenți! Veniți la timp la oră pentru a nu rata nimic din cele pregătite de către trainer
dar nu vă limitați la simpla prezență fizică. Implicați-vă cu adevărat în activități, concentrați-vă și profitați din plin de șansa de a deveni mai buni și de a învăța de fiecare dată ceva nou.

•   Fiți atenți! La Echo Kids vă aflați într-un mediu protejat, restrâns, alături de alți cursanți cu interese comune vouă, deci, concentrați-vă asupra celor discutate la oră. Faceți efortul de a înțelege și a reține totul încă de la clasă pentru a nu avea probleme la rezolvarea temelor și a progresa într-un ritm alert. În ziua examenului vă veți simți cu siguranță în largul vostru!

•   Ascultați! Aici aveți privilegiul de a participa la un curs în care toate activitățile se desfășoară în limba studiată, prin urmare, ascultați mereu cu atenție nu numai pe trainerul vostru, dar și pe colegii de grupă. Aveți cu siguranță multe lucruri interesante de învățat de la ei. Puteți învăța atât din propriile greșeli cât și din cele ale colegilor voștri!

•   Puneți întrebări! Trainerul vostru este acolo pentru voi, pentru a vă ușura învățarea și asimilarea noilor cunoștințe. Numai că el nu vă poate citi gândurile și nu vă poate clarifica nelămuririle atâta timp cât voi nu le dați acestora glas. Aveți curajul de a pune orice întrebare vă trece prin minte și veți vedea că poate nu sunteți singurii care n-au înțeles un anumit lucru.

•   Luați notițe! Oricât de clare v-ar părea explicațiile oferite de trainerul vostru este foarte important să vă notați cele scrise de acesta la tablă pentru că ele vă vor putea ajuta ulterior la rezolvarea temelor sau la clarificarea anumitor nelămuriri. Nu uitați să scrieți corect de la tablă!

•   Faceți-vă temele! Deși vi se poate părea că ați înțeles absolut totul din clasă și nu mai aveți nevoie de exercițiu, învățarea unei limbi străine necesită o muncă și un efort susținute.

•   Aveți grijă de materialele voastre! Atunci când trainerul vostru nu este prin preajmă, materialele voastre de studiu sunt cea mai bună sursă de informare. Manualul vostru este foarte important deoarece cuprinde partea teoretică, însoțită de exemple, exercițiile rezolvate la clasă și un index gramatical cu trimitere la oricare dintre noțiunile discutate la oră. Caietul de exerciții vă stă la dispoziție pentru a exersa cele învățate la clasă, iar caietul de notițe cuprinde schema celor discutate la clasă și vă poate ajuta să vă amintiți explicațiile trainerului. Așadar, nu le pierdeți și nu le deteriorați!

•   Un ultim sfat ar fi acela de a avea încredere în voi și în cunoștințele voastre și de a privi examenul ca pe o oportunitate de a demonstra cât de multe lucruri știți și cât de multe puteți face. Așa că mergeți la examen siguri pe voi și arătați-le tuturor că se poate și este chiar floare la ureche!

0737 769 145