English Language Day @ Echo Kids

În anul 2010 s-a sărbătorit pentru prima dată ziua limbii engleze, iar data aleasă de către Națiunile Unite a fost, nu întâmplător, cea de 23 aprilie care marchează atât ziua de naștere a lui William Shakespeare cât și ziua morții acestuia. Tot la această dată, englezii sărbătoresc și ziua Sfântului George, patronul spiritual al Angliei precum și ziua națională a Angliei. 
Cum la Echo Kids nu am fi putut rata o zi atât de importantă dedicată limbii și culturii engleze am ales să dedicăm o parte din oră unor activități adaptate nivelului de cunoaștere și intereselor cursanților noștri, menite să celebreze dragostea noastră pentru acest fenomen global.
Astfel, grupele Echo Teens au aflat despre existența Commonwealth-ului, o comunitate de țări mai mari sau mai mici, mai bogate sau mai sărace, împrăștiate prin întreaga lume, egale în drepturi, care împart aceleași valori și principii, conlucrează pentru binele comun și au la bază limba engleză.
Cursanții mei de la grupele de KET au marcat această zi specială prin trei activități amuzante și interesante, care i-au ambiționat să învețe și mai bine engleza văzând atât bogăția sa de termeni cât și numărul impresionant de vorbitori nativi. În primul rând, s-au confruntat într-un quiz de cultură generală bazat pe numere semnificative ce definesc limba engleză. Știați, de exemplu, că nu mai puțin de 36 de țări au engleza că limbă oficială sau că 365 milioane de oameni au ca limbă maternă engleza? Acestea și multe altele au fost descoperite cu uimire și încântare de cursanții noștri astăzi. 
În partea a doua, copiii au făcut o listă cu 10 dintre cele mai frumoase cuvinte din limba engleză în concepția lor. În alegerile lor aceștia au ținut cont atât de muzicalitatea cuvintelor cât și de sensul acestora. Cele mai populare au fost cuvintele: love, butterfly, family, peace și rainbow. În final, copiii au luat contact cu o altă latură fascinantă a limbii engleze și anume, expresiile idiomatice. Am ales 10 expresii ce conțineau câte  o parte a corpului, iar copiii au încercat să le ghicească sensurile sau să le interpreteze literalmente ceea ce a generat, evident, multe răsete și voie bună. Dintre acestea menționăm: get cold feet, give someone a piece of your mind, have a change of heart, give someone the cold shoulder
La grupele de YLE am ales să mă concentrez pe ceva mai ușor de reținut decât expresiile idiomatice dar la fel de ușor de vizualizat și anume, expresiile comparative. Știm că în limba română se spune „tare ca piatra” sau „iute ca săgeata”. Dar ce echivalente au aceste expresii în limba engleză? Ei bine, cursanții noștri au învățat expresii precum: as tall as a giraffe, as hungry as a bear, as big as an elephant și multe altele și s-au amuzat copios încercând să ghicească termenii folosiți în comparații. În plus, am organizat și un concurs de scriere creativă în care fiecare și-a pus imaginația la bătaie și pornind de la un loc din oraș, precum restaurantul, școala, parcul sau centrul comercial au scris despre comori bine ascunse în văzul tuturor. Alții s-au întrecut într-un concurs de poezie intitulat I love it when… care le-a scos la iveală micilor poeți latura sensibilă, originală și chiar romantică. Jurizarea a fost făcută tot de către ei și s-au dovedit a fi critici foarte aspri și greu de impresionat. Bineînțeles, s-au distrat copios, ca de obicei și și-au descoperit noi talente.onat. Bineînțeles, s-au distrat copios, ca de obicei și și-au descoperit noi talente.

0737 769 145