Importanța expunerii la cultura unei țări străine atunci când îi învățăm limba

Tradițional, învățarea unei limbi străine pune accentul pe gramatică și pe vocabularul acelei limbi, pentru a pune bazele scrierii și vorbirii corecte. Cu toate acestea, ea presupune și oportunitatea de a învăța cursanții despre diferite aspecte ale culturii acelei țări. Acest lucru este benefic pentru cursanți ca vorbitori de limba engleză, dar și pentru cultura lor
generală, care-i ajută să fie cetățeni ai lumii, înțelegând astfel mai bine contextul actual în care trăim.

Ce modalitate mai bună de a învăța o limbă straină decât de a fi expus la cultura acelei țări? Cum putem pune cursanții în situații cât mai reale atunci când nu suntem într-o țară nativ vorbitoare de limba engleză? Răspunsul este cât se poate de simplu. În clasă, la cursuri!

La Echo Kids, sala de clasă ne transportă într-un loc în care se vorbește exclusiv limba engleză, iar materialele parcurse oferă o gamă largă de informații culturale prin diferite modalități (texte care fac referire la cultura altor țări, știinta, istoria, arta, materiale audio care îi expun la diferite accente și situații) prin participarea la anumite sărbători nespecifice țării noastre, sau prin diferite zile sau săptămâni tematice (Halloween, Thanksgiving, Saint Patrick’s Day, EU Day).

În această perioadă, cursanții Echo Kids au participat la sărbătoarea de Halloween prin diferite activități care i-au adus mai aproape de cultura civilizației engleze. Împreună am învățat ce este sărbatoarea de Halloween, ne-am familiarizat cu anumite obiceiuri și tradiții, am venit costumați la curs și chiar am fost la „ne dați ori nu ne dați”, unde ne-am bucurat de bomboanele primite.

În concluzie, abordarea diferitelor subiecte pe parcursul orelor de engleză face procesul de învățare mai plăcut, iar expunerea la o varietate de teme precum cele menționate mai sus face o diferență în percepția copilului asupra lumii în comparație cu simpla citire a unui text dintr-o carte de gramatică. Învățând despre o cultură diferită, cursanții înțeleg practic modul în care se vorbește limba respectivă și atribuie o semnificație noțiunilor parcurse.

0737 769 145