Importanța studiului continuu al unei limbi străine

Cursuri de limbi străine pentru copii

Cei 11 ani de experiență în predarea limbilor străine pentru copii ne-au demonstrat că studiul constant al unei limbi este unul dintre cei mai importanți factori pentru reușită. De ce? Ce pot face, în calitate de părinte, pentru a îi asigura copilului meu o evoluție armonioasă? Mai jos, recomandările Echo Kids!

  1. În contextul învățării oricărei limbi străine, stricta prezentare a utilizării unui timp verbal ori a unor elemente de vocabular nu este totul. Din contră, însușirea diferitelor cunoștințe se va realiza cel mai eficient și de lungă durată prin repetiție. La Echo Kids, susținem principiul învățării active și dinamice, exersând respectivele cunoștințe prin jocuri, scenete ori improvații atrăgătoare! În acest fel, îi antrenăm pe cei mici să înțeleagă cu adevărat cele prezentate, într-o modalitate deloc mecanică. În timp, am observat că dacă cei mici nu interacționează des cu aceste concepte, le vor uita curând și își vor pierde agilitatea în comunicarea și înțelegerea limbii.
  • Totodată, ne-am confruntat nu de puține ori cu părinți care au dorit întreruperea unui curs pentru ca cel mic să învețe o altă limbă străină. Echipa Echo Kids poate veni în ajutorul dumneavoastră cu o strategie clară de învățare a mai multor limbi străine, însă copilul va fi adesea derutat dacă studiul uneia este oprit brusc. Cursanții au nevoie de continuitate și claritate pentru a-și asigura o bază solidă a cunoștințelor.
  • Susținerea constantă a examenelor de limbă străină (precum Cambridge YLE, KET, PET și nu numai) este o altă recomandare a noastră. Prin intermediul examenelor, declanșăm spiritul competitiv și dorința de evoluție a cursanților în vederea antrenării abilităților de comunicare, înțelegere ori scriere. În plus, examenele sunt esențiale dacă doriți echivalarea anumitor probe (spre exemplu, a examenului bilingv pentru admiterea la liceu ori a probei orale la Bacalaureat) în cadrul învățământului de stat ori în vederea aplicării pentru studiul universitar în străinătate. Examenele, organizate și susținute la nivel internațional, propun o structură clară, după nivelurile lingvistice conform CEFR (Cadrul European de Referință pentru Limbile Străine): A1, A2, B1, B2, C1, C2. Astfel, veți ști mereu care este pasul următor pentru copilul dumneavoastră!

La Echo Kids, lucrăm constant pentru a îi oferi micuțului dumneavoastră o experiență unică, unde învață prin joacă și se joacă învățând! Introducem cursanților structuri lingvistice și gramaticale de bază, iar în timp aceștia vor fi evoluat cu adevărat, acumulând noțiuni temeinice și comunicând fluent!

0737 769 145