Impresiile de după Săptămâna Părinților

Relatăm acum post – eveniment Săptămâna Părinților, momentul din trimestru dedicat părinților copiilor care învață la Echo Kids.

Am inițiat Săptămâna Părinților pentru că ne-am dorit ca familia să ne devină partener în educația celor mici. A fost o strategie pentru a construi și menține o relație strânsă cu părinții, pentru a face comunicarea părinte- profesor- centru mai eficientă și, astfel, pentru a crea climatul necesar muncii intelectuale a școlarului.

Și ne- a reușit. Părinții au fost încântați că au putut participa la curs; au putut vedea cum se desfășoară totul în spatele ușilor închise, iar cei mici au încercat să dea tot ce au mai bun pentru a le demonstra părinților cât de atenți și isteți sunt. Emoționați, emoționați au fost trainerii Echo Kids, întotdeauna la apel pentru a face totul foarte bine.

La final, desigur, ca niște fini observatori, nu ne-a scăpat nicio expresie de pe chipul părinților și niciun gest care să le descrie emoțiile. De la teacher-i știm, în timpul cursurilor, unii dintre ei și-au încurajat copiii- ”hai, mami, amintește-ți!”, alții au fost mândri de răspunsurile copiilor- “bravo, mami!”. La finalul orelor, alte remarci ne-au fericit: “Vă mulțumim!”, “Aveți respectul nostru pentru ce faceți pentru ei o oră întreagă”; de fapt, cuvintele acestea ne-au fost adresate după ce părinții au ieșit din săli, altminteri rămânând de vorbă cu teacher-ul, încântați și fără să-și dea seama că pauza trecuse. Am mai auzit și “ Aveam încredere în dumneavoastră, acum ne-ați confirmat!”. Mulțumim!

Am lăsat pentru încheiere reacțiile piticilor și ale școlarilor, care, încă de când ne-au auzit propunerea, și-au tras părinții de mână pentru a intra împreună în sală, ori le-au spus “Ce bine că veniți! Acum nu ne veți mai întreba <<cum a fost la cursul de engleză?>>, o să vedeți și voi!”. În timpul ședințelor de curs, însă, au fost cu adevărat cei mai încărcați de emoție, căci privirile li s-au îndreptat de câteva ori către părinți…pentru a verifica la cald ce va spune mami cu privire la performanțele lui, mai mult ca sigur 🙂
Au fost și alte reacții de-ale celor mici ai noștri, dintre care majoritatea ar putea fi descrise în cuvinte frumoase.

Ne declarăm bucuroși că ne-au trecut pragul, în sălile de curs, părinții care ne-au devenit, astfel, partenerii de care aveam nevoie pentru a asigura dezvoltarea educațională de succes a copiilor dumnealor, a cursanților noștri.

0737 769 145