It’s been Mother’s Day!

Este cunoscut faptul că, de Ziua Mamei, pretutindeni în lume, oamenii recunosc și mulțumesc pentru eforturile mamelor în a crește și îngriji copiii. O euforie uriașă, de-a lungul întregii zile, îi îndeamnă pe toți să dăruiască mamelor flori și bomboane ori să pregătească alte dovezi de apreciere.

De pildă, în Mexic, Dia de las Madres este prilejul școlilor, al bisericilor, al administrațiilor de a organiza evenimente speciale. Sunt prețuite mamele, bunicile și celelalte femei care au în grijă copii. Iar tradiția britanică, păstrată de secole, amintește ca, de Ziua Mamei, oamenii să se întoarcă în casa copilăriei și la biserica din orașul natal pentru a petrece împreună timp de sărbătoare.

Dar știați că, în perioada aceasta, japonezii desenează necontenit pentru mamele lor, apoi organizează o expoziție pe care o duc în jurul lumii? Sau că suedezii vând floricele de plastic înainte de Ziua Mamei, iar cu banii câștigați de pe urma micilor afaceri trimit în vacanță mamele cu mulți copii? Iar în Iugoslavia, în zorii zilei, copiii se furișează în dormitorul mamei și o leagă de mâini până ce promite să le dea micuților cadourile ascunse?

Momente aparte ne-am dorit și noi să creăm în Săptămâna Mămicilor, astfel că felicitări de tot soiul, flori pe hârtie și bunătăți cu miere au fost parte din timpul nostru petrecut alături de mame și copii.

“Cea mai tare zi la Echo Kids”, “Cea mai epică oră de până acum” :-), “O zi în care am crezut că visez” – câteva dintre reacțiile micuților. Entuziasmați, mulțumiți de ei înșiși, i-am văzut pe copii responsabilizați, implicați când, cu Teacher Andreea, de pildă, au scobit mere, apoi le-au presărat cu fructe uscate și le-au acoperit în miere. Școlarii au tocmit sacoșele de pânză, le-au individualizat cu mesaje de iubire “You’re the best mum!”, “I love you, mum!” și le-au isprăvit după ce au mai atașat câteva accesorii.

Miss Monica și ai ei elevi au prins a lucra cu artă la felicitări “hand to hand” decorate cu licăriri de sclipici și mărunțișuri colorate și pe fiecare deget au lăsat scrise declarații: “I love you because you cook good food!”, “You never abandon me!”, “You believe in me!”, “You are kind!”, “You are one of a kind!”, “You are always there for me!” etc. Meșteșugite în secret au fost și cărțulii cu mesaje pentru mame, școlarii care au trudit dovedindu-și atenția, concentrarea, prețuirea.

Jocul senzorial de la Teacher Ioana i-a reunit pe toți, deopotrivă părinți și copii, într-un efort de recunoaștere a celor degustate. Formă subtilă de teambuilding, numeroase reușite, în mod cert amuzament și … surprize.

Miss Andrea și Teacher Liana i-au strâns laolaltă pe micuți pentru a comunica prin imagini iubirea purtată mămicilor lor. Pe de-o parte flori cu petale – degețel și tulpini – palmă împresurate de inimioare de soi, de cealaltă parte scurte mesaje de apreciere încadrate de mâini vopsite, ale copiilor și ale mamelor…împreună pentru realizarea unei opere de artă.

“Cu toată dragostea de Ziua Mamei” și pentru că… “cea mai bună mamă din lume”, la cursurile de limba germană, Frau Claudia a coordonat echipele mamă – copil pentru a crea felicitări 3D, mici diplome ori mărțișoare cu dichis.

0737 769 145