Le français chez Echo Kids

La Echo Kids cursurile de franceză pentru copii au început să ia amploare. An de an avem tot mai mulți cursanți dornici să descopere misterele Parisului și să pătrundă tainele limbii lui Flaubert. Iar acest lucru nu poate decât să ne încânte dat fiind faptul că în mediul competitiv de astăzi cunoașterea unei singure limbi străine nu mai este suficientă. De aceea este încurajată studierea limbilor străine de la o vârstă cât mai fragedă pentru ca cei mici să-și obișnuiască urechea cu sunetele limbii și să-și însușească o pronunție cât mai apropiată de cea nativă. De asemenea, recomandăm învățarea mai multor limbi în paralel, fapt care, după cum au demonstrat numeroase studii de specialitate, nu numai că nu îi suprasolicită pe micuți ci, dimpotrivă, contribuie la creșterea abilităților lor cognitive, la îmbunătățirea atenției și a concentrării, fapt care va afecta în mod favorabil randamentul lor global la învățătură.

Prin urmare, Echo Kids îi așteptă cu brațele deschise pe toți cei care doresc fie să se inițieze în studiul acestei limbi tellement romantique, fie să-și aprofundeze cunoștințele deja acumulate. Trainerii noștri au la dispoziție o gamă largă de materiale atractive adaptate nevoilor de comunicare ale celor mari și mici, deopotrivă, complementare tehnicilor de predare Echo Kids atât de îndrăgite de toți cursanții noștri, axate pe comunicare, interactivitate și o mare pasiune pentru limbă și predare.

Astfel, pentru cei mici folosim seria Les Loustics, o colecție formată din 3 volume în care cursanții descoperă limba, cultura, arta și obiceiurile din Franța împreună cu familia Legrand formată din Luc și Jeanne și copiii lor năzdrăvani Alice, Maggie și Léo. Pe măsură ce cursanții înaintează în parcurgerea acestui manual ei află tot mai multe despre viața de zi cu zi a acestei familii și fac cunoștință cu noi și noi personaje, aparținând fie familiei extinse, fie cercului de prieteni ai copiilor. Aceasta este o metodă interactivă ce reflectă universul copilăriei, cu o abordare ludică și centrată pe necesitățile imediate de comunicare ale celor mici.
Cei mari studiază după seria Amis et Compagnie, o colecție în 4 volume, care îi însoțește pe adolescenți de la nivelul A1 debutant pănă la B2. Manualul îmbină elementele de limbă cu literatura franceză, împletită cu noțiuni de cultură și civilizație. Astfel, prin primul volum al seriei pătrundem în lumea plină de aventuri a celor trei muschetari, în cel de-al doilea volum descoperim universului lui Victor Hugo prin faimosul său roman, Les Misérables, volumul trei ne introduce în lumea plină de mister a povestirilor lui Guy de Maupassant iar ultimul volum le permite cursanților să se familiarizeze cu operele clasice ale literaturii francofone. Însă nici ei nu sunt singuri în acest periplu literar ci însoțiți de cei patru adolescenți plini de entuziasm și idei grozave Léa, Agathe, Théo și Max.

În ambele metode folosite la Echo Kids accentul cade pe simularea unor situații reale de comunicare și pe acumularea unui vocabular practic ce cuprinde alimentele, rutina zilnică, programul școlar, hainele, animalele de companie, jocuri, probleme de sănătate, mijloace de transport, instrumente muzicale, sporturi, vacanțe și multe altele.

Cu astfel de metode de studiu și cu pasiunea și creativitatea cu care sunt abordate cursurile la Echo Kids nici nu este de mirare că învățăceii de anul acesta abia așteaptă să afle cum vor continua aventurile personajelor lor preferate și au planuri serioase de a participa la examenele de limbă franceză DELF puse la dispoziția tinerelor speranțe. Căci, nu-i așa?, nu strică să mai adauge o diplomă, de franceză, de această dată, la colecția impresionantă de diplome și certificate adunate la Echo Kids.

În încheiere, dacă v-am făcut curioși, vă lăsăm și câteva imagini de pe la orele de anul acesta care stau mărturie pentru buna-dispoziție care domnește la cursurile noastre de franceză pentru copii.0737 769 145