Oratori și poeți pot fi fete și băieți

În continuarea programului tematic de la Echo Kids, am avut o săptămână bogată, cu teme pentru cei mari, dar și pentru cei mici.
Am orânduit ca studenţii noştri, cei cu putere de a scrie lăudabil și bine prinși în lectură ori conversații, să abordeze tema „We speak more”, având de alcătuit discursuri pe subiecte de tot soiul, precum “Sports stars should be a role model” ori “Driving age should be raised”, apoi de dezbătut ideea cu argumente pro sau contra.
Una din dezbateri a propus construirea unui discurs pentru susţinerea candidaturii la preşedinţie (că tot a fost subiect de actualitate), unde s-au notat, pe lângă discurs, prezenţa scenică, limbajul corporal ori expresivitatea, toate fiind calităţi esenţiale succesului unui orator. S-a dezbătut, de asemenea, impactul jocurilor video asupra celor mici, prilej cu care am aflat, de pildă, că există copii care pot rămâne obiectivi în argumentare, fără să păstreze un atașament pentru idee nefondat ori copilăresc. O altă temă de discuție a fost “Schools should block YouTube”, analiză la care au fost mai convingători cei care au respins teza.
Celor mici le-am atribuit sarcina de a fi „Young poets” pentru ca, lăsându-se în voia inspiraţiei lăuntrice, să creeze un catren original, în limba engleză. Poezioarele au fost, cel mai adesea, însoţite de desene sugestive unde, pe alocuri, am descoperit câteva eforturi ale părinţilor.
Așadar, înarmaţi cu idei dar și condei, mici și mari, copiii au pornit în marea competiţie de a deveni cel mai talentat orator sau cel mai inspirat tânăr poet.
Dintre lucrările celor mici, puteți găsi câteva în continuare.

„Blue is the sky
Where two bees fly.
There are three cars in the race
And this is my funny face.”,
scrisă de Ionuț Cioflan.

„I have have got a pet
It is a cat,
It is white and black and grey,
It is pretty everyday. „,
scrisă de Andrei Chirata.

„This is my room
I have got many toys
In my box:
Boats, trains, planes,
Many cars, red and blue,
For me and for you. „,
scrisă de Tudor Ştefan.

Desigur, poezioarele au fost mult mai multe și au variat ca măsură, ritm, formă ori rimă; dintre acestea toate, după etapa deliberării, vom alege câștigătorii. Însă, până atunci, noi toţi, cu graţie, vom da bice la creaţie!

0737 769 145