“Play is our brain’s favourite way of learning.”

Am descoperit puterea iubirii ce izvorăște din adâncul interiorului meu și de atunci am descoperit ce înseamnă fericirea de a dărui fără să aștepți nimic ȋn schimb. Generațiile de copii cărora le predau limba engleză an de an m-au ajutat să reușesc!

Vedeți, mă consider o persoană norocoasă. Nu mulți reușesc de-a lungul vieții să aibă drept parteneri de joacă veritabili Don Quijote aflați ȋntr-o continuă căutare a aventurii fantasmagorice. Progresele copiilor și spiritul lor liber și pur, aprecierile părinților, mediul prietenos ȋn care se schimbă emoții, responsabilitatea formării unor omuleți ȋn plină dezvoltare, toate trezesc emoții care-mi umplu inima de fericire. Și iubesc ceea ce fac și fiindcă iubesc, ȋmi place să râd și să mă joc. Cred ca toate sunt strâns legate, toate aceste trăiri vin la pachet… emoția puternică de a face ceea ce simt ȋmi cheamă sufletul la joacă. “Play is our brain’s favourite way of learning.” Și când ne jucăm, ȋmpărtășim plăcerea de a trăi și, odată cu ea, putem strecura și “pastila înțelepciunii” materiei pe care o predăm.

Un trainer are două responsabilități: aceea de a informa, și aceea de a forma, de a-și ajuta “discipolul” să se conștientizeze. Copiii de la profesor, profesorul ȋnvață de la elevi, din inocența și curajul lor… iar zilele trec și astfel povestea mea capătă sens, un tablou pictat simțind de propriile emoții.

Un tablou pictat simțind este ceea ce facem fiecare cât timp nu uităm să ne jucăm cu orice ne-am ales să facem ȋn fiecare zi.

Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce faci, aceasta este cheia succesului se spune! Dar ceea ce pare un text banal din cărți poate deveni realitate. Totuși, ca să reușim să ajungem ȋn acest punct avem nevoie mai ȋntâi să ne adresăm ȋn mod onest, ȋn fața oglinzii, câteva ȋntrebări:

“Cine sunt, ce vreau, ce mă face fericit? “

Tu ai descoperit ce te face fericit?

0737 769 145