Pregătirea pentru examene

Cambridge, Ielts, Toefl sau DALF sunt denumiri recunoscute de aproape toată lumea. Cu ajutorul acestor examene poţi trăi şi studia în orice zonă a lumii. Fiecare din aceste examene are avantajele şi dezavantajele specifice pe care ti le vom prezenta în detaliu pentru a te ajuta să iei decizia cea mai bună în privinţa acreditării pe care ţi-o doreşti.
Examene de acreditare pentru limba engleză.
Vorbim despre Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages), IELTS (Internaţional English Language Testing System) şi TOEFL (Test of English aş a Foreign Language).
Asemănarea dintre cele 3 examene este faptul că se axează pe cei 4 piloni pe care se sprijină cunoştinţele solide de limba engleză: Listening, Speaking, Reading, Writing.
Principala diferenţa dintre aceste tipuri de examene este că examenul Cambridge sunt valabile pe viaţă, pe când IELTS şi TOEFL sunt valabile numai pe o perioadă de 2 ani.
O altă diferenţă este faptul că deşi examenul Cambridge este discutabil mai greu (în funcţie de nivelul la care vrei să susţii testul), multe companii sau universităţi nu îl recunosc că şi certificat de limbă străină, iar unele din cele care îl recunosc au condiţia ca examenul să fi fost susţinut recent.
Deasemenea, examenul Cambridge este notat cu calificative A, B sau C, pe când Ielts este notat cu note de la 0 la 9, iar Toefl oferă un punctaj procentual.
Examene de acreditare pentru limba franceză
Ne referim la TCN (Test de Connaissance du Français), DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) şi DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française).
TCN este în principiu un test de evaluare, ceea ce înseamnă că participantul primeşte un nivel de la A1 la C2 în funcţie de nivelul de limbă pe care îl stăpâneşte şi nu există participanţi picaţi, pe când DELF şi DALF sunt examene mai dificile ce necesită pregătire mai intensă, la care un participant nepregătit poate pica.
Dintre cele 3 TCN este valabil numai 2 ani, pe când celelalte 2 sunt valabile întreaga viaţă.
Examenul DALF este cel acceptat în majoritate universităţilor cu predare în limba franceză.
Examene de acreditare pentru limba germană.
Iar aici ne referim la ZD (Zertifikat Deutsch), GDS (Großes Deutsches Sprachdiplom) şi TestDaF.
În principiu cea mai mare diferenţă constă în nivelul de limbă ce trebuie cunoscut pentru a promova aceste examene.
ZD este relativ cel mai facil de promovat, însă îţi asigură numai un nivel de B1. Promovarea examenului TestDaf îţi va asigura intrarea în majoritatea universităţilor cu predare în limba germană, pe când GDS este promovat de către studenţi ce au atins un nivel nativ al limbii.
Indiferent de examenul pe care alegeţi să îl susţineţi, la Echo vă oferim pregătire intensă alături de traineri profesionişti ce au obţinut deja rezultate excelente şi un mediu de studiu propice.

0737 769 145
× Contactați-ne pe WhatsApp!