Să înțelegem mai bine structura examanelor pentru copii

books

Cursurile în mediul online sunt cea mai bună opțiune în această perioadă și vor reprezenta o variantă căutată în viitorul apropiat. Activăm în mediul online și chiar am ales să susținem simulările pentru examene YLE ( Starters, Movers și Flyers), KET și PET, tot în mediul online.

Pentru mulți dintre noi, cursurile online au reprezentat o adevărată provocare, însă, spre bucuria noastră, copiii s-au descurcat excelent la toate activitățile.

În cele ce urmează, aș vrea să vă fac o scurtă prezentare a examenelor pe care le susțin copiiide la ECHO KIDS,  pentru a avea o viziune mai clară și a înțelege mai bine structura acestora.

În cadrul centrului nostru, copiii încep pregătirea pentru examene din clasa a-II-a, asta dacă cursantul a mai studiat limba engleză anterior. Așadar, un copil bine pregătit de clasa a-II-a poate susține examenul YLE Starters. Examenul este strucurat astfel:  proba de Listening cu durata de 20 minute, Reading și Writing alte 20 de minute și partea  de Speaking – 5 minute.

Copiii de clasa a-III-a pot susține examenul YLE Movers  care este structurat astfel: proba de Listening cu durata de 25 minute, Reading și Writing cu durata de 30 minute, iar partea de Speaking cu durata de 7 minute.

Copiii de clasa a-IV-a pot susține examenul YLE Flyers care este structurat astfel: proba de Listening cu durata de 25 minute, Reading și Writing cu durata de 40 minute și partea de Speaking cu durata de 7 – 9 minute/ candidat. 

La finalizarea unui astfel de examen, fiecare copil poate obține un punctaj de maximum 15 scuturi/ shields (Listening – 5 scuturi, Reading și Writing – 5 scuturi și Speaking – 5 scuturi). Este un punctaj atipic, dar pe de altă parte este extrem de relevant pentru aceste categorii de vârstă.

Adolescenții susțin examenul de KET care este structurat astfel: Reading și Writing  cu durata de o oră, Listening cu durata de 30 minute, iar partea de Speaking 8 – 10 minute.

Dar și examenul PET care este structurat astfel: Reading cu durata de 45 minute, partea de Writing cu durata  45 minute, Listening – 30 minute și partea de Speaking  de  12 – 17 minute/ pereche. La partea de Speaking copiii extrag un subiect și îl dezbat cu un alt partener de examen, iar profesorul doar îi ghidează/ pune întrebări unde este cazul.

Aceste examene sunt promovate dacă cursanții obțin calificative precum: Pass,Pass with merit sau Pass with distinction.

Indiferent care sunt motivele pentru care cursanții aleg să susțină astfel de examene, este extrem de important să fie pregătiți, să susțină o simulare pentru a vedea unde se încadrează și, dacă este cazul, să mai aprofundeze anumite noțiuni, apoi să se prezinte la examen fără emoții.

În cadrul centrului Echo Kids, pregătim cursanții pentru astfel de examene, îi testăm, însă ei decid singuri când este momentul să susțină un astfel de examen.

Cursanții aleg să se înscrie la examene pentru a vedea clar care este nivelul lor de limbă străină, pentru a se obișnui cu rigurozitatea unui astfel de examen, pentru că au nevoie să se înscrie la clase intensive de limba engleză din cadrul instituțiilor de stat, și lista poate continua.

Indiferent care este motivul pentru care susțin aceste examne, Echo Kids este partenerul potrivit care îi ajută să-și atingă obiectivele!

Și pentru că este important să pastrăm contactul cu o limbă străină și pe perioada verii, vă invităm la seminarii de vară, însă mai multe detalii gasiți aici: https://www.echokids.ro/cursuri-online-de-vara-copii/ .

0737 769 145