Săptămâna Altfel sau The Geography of Great Britain!

Did you know that United Kingdom had 4 countries: Wales, England, Scotland and Northern Ireland? Did you know that the red rose was England’s symbol? Or that the unicorn was Scotland’s?

Anul acesta în cadrul interesantei Săptămâni Altfel am organizat un seminar dedicat cunoașterii geografiei Regatului Unit, dar și lucrurilor interesante și fascinante ale culturii britanice.

Copiii de clasa a Va de la Școala nr. 52 au învățat în primul rând că United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland este format din patru țări: England/Anglia, Wales/Țara Galilor, Scotland/Scoția și Northern Ireland/Irlanda de Nord. De asemenea, s-au familiarizat cu steagurile Angliei, Scoției, Irlandei de Nord și Țării Galilor.
Alături de cei mici am aflat că una dintre insulele Canalului se numește Alderney, că cea mai întinsă regiune a Regatului Unit este North Yorkshire, că cel mai nordic oraș este Leeds, că Marea Britanie este despărțită de Irlanda de Irish Sea, că cel mai înalt munte este Ben Nevis, că cel mai lung râu este Severn, și că cel mai sudic punct este Lizard Point. De asemenea, ne-am reamintit că Londra este capitala Angliei, în timp ce Edinburgh este capitala Scoției iar Cardiff este capitala Țării Galilor.
Știm că floarea simbol a Angliei este trandafirul roșu, că animalul național al Scoției este unicornul iar ciulinul este floarea simbol, că narcisa este floarea simbol a Irlandei de Nord. Am descoperit că în Țara Galilor sunt de 4 ori mai multe oi decât oameni, că cele mai multe castele sunt în Irlanda de Nord. Anglia este cea mai populată țară dintre cele 4, în timp ce Scoția este a doua cea mai mare ca teritoriu.
Am vizionat filmulețe de prezentare a fiecărei țări în parte. Am revăzut monumentele și edificiile simbol ale Angliei, ale Țării Galilor, ale Scoției și ale Irlandei de Nord. Am fost transpuși pentru câteva minute pe aceste meleaguri pline de istorie și captivante pentru iubitorii culturii britanice. Turul nostru virtual a fost acompaniat de sunetul cimpoaielor scoțiene dar și de agitația Londrei, cel mai mare oraș britanic.

Pe lângă quizzurile interesante despre UK, copiii au realizat proiecte pe care le-au prezentat ulterior cu entuziasm în fața celorlalți. Lucrul în echipe a dat roade bune, fiecare echipă menționând cele mai interesante lucruri de reținut despre fiecare țară în parte. Iar toate aceste lucruri au fost făcute cu mult spor și entuziasm folosind limba engleză, cei mici promițând că vor învăța și alfabetul scoțian și galez până data viitoare :).
Recompensele pentru munca depusă nu au întârziat să apară astfel încât cei mici au plecat binedispuși și veseli. Oare ce poate fi mai minunat decât zâmbetele de la finalul ședinței când copiii îți mulțumesc pentru că le-ai oferit șansa lărgirii orizontului cunoașterii? Ce poate fi mai bine primit decât un simplu ”Thank you teacher for making my day better”?

0737 769 145