Sfaturi de la traineri pentru elevi

Lumea este într-o continuă schimbare, în fiecare zi lucruri uimitoare sunt descoperite, lucruri cu răsunet în nenumărate domenii, printre care şi cel de învăţământ. Aşadar nu e greu să ne dăm seama că elevii din ziua de azi au mult mai multe informaţii de învăţat decât cei din generaţiile precedente, astfel încât copiii se pot simţi foarte uşor copleşiţi de cantitatea de noţiuni pe care le au de reţinut.

Pentru a le oferi o mână de ajutor școlarilor, i-am întrebat pe trainerii noştri care ar fi sfaturile lor pentru reuşita elevilor în mediul de învăţământ. Așa am strâns informaţii menite să îi ajute pe copii să devină maeştri într-ale studiului eficient.

1. Găseşte-ţi locul tău de învăţat! Anumite persoane învaţă mai bine ascultând muzică, alţii învaţă în linişte deplină. Indiferent de mediul în care te simţi cel mai bine învăţând, este important să studiezi mereu în acelaşi loc (masa de la bucătărie, biroul, canapeaua etc.) fiindcă de fiecare dată când te vei aşeza în acel loc cu notiţele tale, vei şti că ai intrat într-un study mode şi procesul va decurge mai lin, cu mai puţine întreruperi.

2. Nu aştepta până în noaptea dinaintea testului ca să înveţi! Învaţă puţin câte puţin în fiecare zi a anului şcolar. Faptul că toceşti materia toată noaptea înaintea examenului nu te va ajuta să iei o notă bună, în schimb un somn odihnitor îţi va îmbunătăţi memoria şi reflexele!

3. Cumpără-ţi o agendă şi foloseşte-o! Notează-ţi în ea datele examenelor, temele şi alte informaţii utile ce te vor ajuta să îţi organizezi mai eficient timpul!

4. Organizează-ţi ghiozdanul! Ar trebui ca, la fiecare materie, să ai un caiet special cu notiţe, teme, dosarul cu printuri oferite în clasă precum şi manualul de studiu. Evită să amesteci materialele de la diferite materii între ele!

5. Fii organizat în timpul anului şcolar! Când ajungi acasă nu îţi arunca toate materialele în birou, ci petrece 15 minute în fiecare seară pentru a le organiza. Apoi, când te vei apuca să recapitulezi, vei avea totul la îndemână!

6. Fă- ți study cards! Notează pe un cartonaş o noțiune pe care vrei să o verifici (regulă, ideea principală a unei scrieri etc), iar pe spatele său- răspunsul. Te vor ajuta să te pregăteşti temeinic înainte de un test important!

7. Notează ce este important! La sfârşitul fiecărei ore de şcoală, scrie pe o foaie noţiunile importante predate. La sfârşitul trimestrului vei avea propriul tău cuprins al noţiunilor precum şi o posibilă listă de subiecte pentru examen 🙂 !

8. Vorbeşte despre teme cu colegii tăi! În felul acesta, vei merge acasă cu o idee destul de clară asupra lucrurilor pe care le ai de scris.

9. Cere ajutor când lucrurile devin prea dificile! Vorbeşte cu profesorii, cu părinţii sau cu trainerii cursurilor pentru a-ți lămuri noţiunile mai dificile. Cu toţii încercăm să te ajutăm să devii cel mai bun elev şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a te ajuta!

10. Fă din şcoală o prioritate! Noţiunile pe care le înveţi în şcoala generală sunt fundaţia pe care o vei folosi studiind în liceu sau în facultate. Este important să îţi creezi obiceiuri bune de învăţat cât mai devreme; te vei obişnui să înveţi şi să iei numai note de 10!

0737 769 145