Show Me, Tell Me and Follow the Footprints to English

Este extraordinar de frumos când îţi vezi studenţii plini de energie şi bucurie la ora de engleză. Fie că este ora 12 sau ora 17, ei sunt gata de aventură, joc şi voie bună.

De aceea la ore încercăm să combinăm utilul cu plăcutul, şi anume, să învăţăm lucruri noi prin jocuri şi activităţi. La grupa de Show & Tell 3 învăţăm numerele în engleză prin deja-cunoscutul joc de Bingo şi prin completarea numerelor lipsă de pe tablă, când fiecare devine profesor pentru câteva clipe şi le arată celorlalţi ce numar se ascunde în înşiruirea noastră. Ne jucăm şi cu flashcard-urile, ori ghicim ce reprezintă cel pe care l-am ales şi ceilalţi ne ajută să ne dăm seama, ori vedem ce se ascunde pe el şi trebuie sa mimăm lucrul/acţiunea pentru ca ceilalţi să realizeze ce este. Pe lângă cântecele, unde cântăm cu mult patos, facem şi proiecte cu regulile clasei, dar şi cu lunile anului în engleză, unde lipim în ordine lunile şi ne scriem numele lângă luna în care ne serbăm ziua de naştere. Ne jucăm şi cu mâncare şi, fiind legaţi la ochi, încercăm să ne dăm seama de fruct sau legumă prin atingere, reuşind să le numim în engleză. Sigur că avem şi activităţi unde colegii ne dau detalii despre un obiect (culoare, formă) şi noi trebuie să ne gândim ce obiect este descris. Ne place şi să citim, fiindcă acum începem încet, încet să învăţăm literele şi să citim cuvinte scurte, de aceea, vocabularul pe care îl învăţăm este scris pe tablă, îl citim în engleză pe litere şi venim fiecare să lipim flashcard-ul cuvântului corespunzător.

La Footprints 2 citim poveşti şi suntem cu sufletul la gură la fiecare episod, pentru a urmări în ce locuri se duc şi cu cine se mai întâlnesc Katie, Alex, Pip and Squeak. După, ne punem fiecare în pielea unui personaj şi interpretăm episoadele cu mult talent actoricesc. Ne jucăm şi cu flashcard-urile şi word card-urile, unde le punem cu faţa în jos pe tablă, ne împărţim în două echipe şi trebuie să memorăm unde se ascund perechile de imagini cu cuvintele lor. Fiindcă suntem şi mari dansatori, fiecare primeşte trei hârtiuţe reprezentând trei vieţi iar când muzica se opreşte şi Frodo ne spune un obiect de îmbrăcăminte, trebuie să ne punem jos rapid în caz ca avem pe noi obiectul vestimentar; în caz că greşim fiindcă vrem sa fim rapizi, pierdem o viaţă. Avem şi activităţi ce includ tabele cu numele fiecărui coleg, în dreptul fiecăruia sunt întrebări, de exemplu despre camerele din casă sau apartament, pentru a afla ce acţiuni întreprinde în camerele respective. Devenim şi prezentatori de vreme, cu o hartă a României şi imagini cu vremea pentru câteva orașe. Lucrăm şi în perechi, unul fiind “scriitorul” şi celălalt “alergătorul” pentru jocul “Running dictation”; cel ce scrie trebuie să fie atent la “spelling” şi cel ce aleargă până la textul dat trebuie să memoreze propoziţiile şi să îl atenţioneze pe scriitor de potenţialele greşeli la scriere.

games

Pe lângă toate astea avem şi săptămâni tematice în care vizionăm filmuleţe şi vorbim despre ele! Mai mult, dedicăm câteva ore mamelor noastre pentru a le dărui o felicitare handmade în engleză şi a le arăta cât de multe cunoştinţe avem în limba engleză! Cu toții încercăm aici la Echo Kids să creăm o atmosferă relaxantă, plăcută, prietenoasă, deschisă şi distractivă.

0737 769 145