So…we publicly spoke in English!

Am fost la seminar! “Public Speaking in English”, they called it. Așa că am fost instruiți, apoi ne-am pregătit scena pentru a ne spune povestea ori pentru a ne susține discursul.

Am învățat cum să începem și cum să încheiem o compunere interesantă. După ce ne-am găsit un catchy title, am apelat la elementele de legătură a părților unui discurs. Știm, acum, ce trebuie să spunem first of all, cum să continuăm, on the other hand și că, lastly, concluzionăm cu argumentele care au sprijinit teza promovată de noi.

Am aflat că trebuie să ne alegem cuvintele potrivite și să comunicăm clar și concis. Astfel că, din cuvintele de pe tablă, le-am ales pe cele care au construit cel mai funny imaginary animal. Iar pentru a ne îmbunătăți exprimarea, ne-am jucat “The tongue twisters”. Ce-i drept, ne-a fost cam greu cu nesfârșitele cuvinte în limba engleză… Tot pentru o mai bună dicție, am învățat cum Misses Tongue could do the housework- sweep the floor, clean the windows or the carpets. The Three Little Pigs și Jabberwocky au fost citite pe atât de diferite tonalități, încât cei 3 purceluși deveniră fioroși iar lupul se îmblânzi și, de cealaltă parte, cuvintele fără sens păreau să fie pline de însemnătate.

Am reușit să ne invingem teama de scenă și să interpretăm lăudabil, căci we eye- contacted pe toți cei din audiență, iar încrederea în sine i-a convins de toate cele spuse de noi. Să nu neglijăm că our enthusiasm turned us into charismatic young fellows, iar tehnicile de body- language ne-au dovedit că putem interpreta cu haz: am exprimat diferite emoții prin passing the face, propoziții întregi au fost talked by our body și charades after charades ne-au amuzat.

In the end, vrem să mărturisim că public speaking in English nu pare a fi atât de dificil și nouă ni s-a dovedit că poate fi și amuzant.

0737 769 145