ntoarsă în țară după un stagiu de pregătire, eram foarte curioasă să experimentez pe propria piele noul proiect estival lansat anul acesta de Echo Kids – Taberele Urbane. Întâmplarea a făcut ca revenirea mea să coincidă cu Săptămâna dulce, fapt care a făcut ca primul meu contact cu noul format de vacanță să fie unul absolut delicios. Atât luni cât și marți am avut parte la cursurile de engleză, franceză, spaniolă și germană de o gașcă veselă de copilași care își petrecuseră diminețile descoperind tainele cofetăriei atât într-o fabrică cât și într-un laborator de prăjiituri și erau, prin urmare, mai dulci decât mierea și plini de energie și voie bună.
Pentru început fiecare și-a decorat viitorul tort aniversar în limba engleză iar la franceză am discutat despre importanța unui mic-dejun echilibrat. La germană am învățat despre alimentele ce trebuie păstrate la frigider iar pentru a exersa toate cuvintele nou-învățate fiecare și-a umplut propriul frigider cu alimentele dorite și, în perechi, copiii au avut misiunea de a ghici ce și-a pus fiecare în frigider. La spaniolă am decorat căsuța de turtă dulce cu acadele, bezele, brioșe, caramele, bombonele și câte și mai câte bunătăți dulci.
După alte două experiențe care ne-au încântat bolta palatină și anume vizitele la fabrica de pâine, respectiv la cea de clătite și alte cursuri pline de arome îmbietoare, sfârșitul săptămânii a culminat cu o savuroasă salată de fructe de sezon, o temă numai bună de exploatat la ultimele ateliere de limbi străine. O adevărată încântare!
Personal, mi-a plăcut foarte mult modul în care au fost gândite taberele urbane Echo Kids astfel încât ele să vină atât în ajutorul părinților care trebuie să lucreze și nu au cu cine să-i lase pe cei mici dar și în întâmpinarea nevoilor copiilor. În loc să se plictisească acasă, în fața televizorului sau a calculatorului jucând jocuri video ore în șir, Echo Kids le-a oferit acestora ocazia de a vizita locuri noi și inedite la care ar fi avut acces mai greu într-un cadru neorganizat, de a învăța lucruri interesante chiar de la experți în domeniu, de a-și exersa cunoștințele de limbi străine și chiar, în cazul majorității, de a intra în contact pentru prima dată cu limbi străine pe care nu le studiază încă la școală, cum ar fi germana, franceza, spaniola și mai ales, japoneza. Consider că prin acest proiect Echo Kids a contribuit la înlăturarea stigmatului pe care îl purta până nu demult vacanța de vară în Bucureși, devenită sinonim al plictisului și al toropelii sub soarele dogoritor, transformând-o într-o experiență inedită și un prilej pentru copii de a-și îmbogăți atât cunoștințele de cultură generală cât și pe cele de limbi străine, între numeroasele plecări la mare, la munte, la bunici, sau în străinătate.
În încheiere aș mai adăuga că unul dintre cele mai frumoase lucruri pentru mine a fost să văd cum grupuri de copii de vârste diferite care la început nu-și știau nici măcar numele unul altuia să devină la sfârștul săptămânii un grup omogen de prieteni, obișnuiți să lucreze împreună, să-și împartă lucrurile și să se ajute unii pe alții.