Te provoc să… citești!

De-a lungul cursurilor de la Echo Kids acord o mare importanță lecturii și încerc pe cât posibil să avem activități bazate pe povești sau cărți foarte populare și cunoscute. La clasele primare, copiii care au cărți în limba engleză, le aduc la curs și le citim împreună, discutăm pe baza lor, iar o dată pe trimestru acord mici premii pentru cei care citesc și acasă. Cursanții de clasa a cincea, a șasea, și mai mari sunt încurajați să citească mai mult acasă, în special în vacanță. De aceea, îi provoc pe copii să citească povești și cărți în limba engleză, în funcție de nivelul lor de limba engleză. Din fericire, există foarte multe opțiuni, iar dacă cel mic este dornic, sigur va găsi lectura perfectă pentru el sau ea.
În continuare, găsiți titlurile unor cărți potrivite pentru începători:
The bad seed de Jory John – În această carte, povestea este despre o sămânță care este nepoliticoasă și nu ascultă niciodată.
After the fall de Dan Santat prezintă povestea lui Humpty Dumpty și ce anume s-a întâmplat după ce a fost lipit la loc.
Malala’s magic pencil de Malala Yousafzai and Kerascoët este cartea în care se prezintă povestea Malalei Yousafzai.
Nerdy Birdy Tweets de Aaron Reynold – În această carte se prezintă efectele utilizării internetului și social media.
The book of mistakes de Corinna Luyken – Din această lectură, cel mic învață că este în regulă să greșească.

Pentru cursanții cu un nivel mai avansat:
Ungifted de Gordon Korman, prezintă povestea unui puști năzdrăvan care în urma unei pozne, în loc să fie exmatriculat, este trimis la școala de copii supradotați. Provocarea este să nu se dea de gol față de colegii sau profesorii săi noi, iar acest lucru face ca marea aventura a lui Donovan Curtis să îi facă pe copii nerăbdători să citească capitol după capitol.
The Great Wall of Lucy Wu de Wendy Wan-Long Shang, o prezintă pe Lucy Wu, o puștoaică de clasa a șasea, care este o vedetă a baschetului și designer de interioare plănuiește cel mai bun an din viața ei. Lucrurile nu decurg așa cum își dorește pentru că află că o sora a bunicii sale vine să locuiască cu ei, ba chiar mai mult trebuie să împartă camera care tocmai fusese eliberată de sora ei.
Seria The Sisters Grimm de Michael Buckley În cele trei cărți ale seriei, povestea este centrată pe aventurile a două surori orfane, Sabrina și Daphne, care sunt trimise să locuiască cu bunica lor misterioasă, Relda Grimm. În orășelul în care aceasta trăiește, au loc multe fărădelegi mai puțin obișnuite, dispariții a personajelor de basm etc. Ele descoperă trecutul magic al familiei lor și că sunt descendete ale Fraților Grimm. Pe tot parcursul seriei, surorile trebuie să depășească multe obstacole și au parte de aventuri fantastice.
The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian de Sherman Alexie. După cum îi sugerează și titlul, cartea este despre adolescența unui Amer-indian, pe nume Junior, care părăsește școala sa cu o situație îndoielnică și se înscrie la liceul pentru copii albi, unde mai există un alt Indian, care este mascota școlii. Tânarul încearcă să se rupă de viața care îi era destinată să o trăiască.
The Baby-sitters Club de Ann M. Martin, descrie ideea unor prietene de a avea un club al bonelor. Kirsty, Claudia, Stacey și Mary Anne iubesc să aibă grijă de copii, să se joace cu ei, iar ideea de a avea un club unde se pot distra cu toții, pare una minunată. Ceea ce nu iau ele în calcul sunt probleme care apar pe parcurs atunci când ai în grijă copii mici. Dar ele nu renunță la plan, iar distracția continuă pe tot parcursul cărții.
Percy Jackson and The Olympians de Rick Rordan este o serie de 4 cărți care îl au ca personaj principal pe un băiat de 12 ani, Percy Jackson, care trebuie să traverseze Statele Unite pentru a prinde un hoț care a furat arma originală de distrugere în masă – Fulgerul lui Zeus. De-a lungul aventurii este ajutat de prieteni pentru a trece pericolele create de creaturi mitologice.
Swindle de Gordon Korman prezintă povestea lui Griffin Bing, un puști de 11 ani care este păcălit de un mare colecționar de cartonașe de baseball, pe nume Swindle. El adună o gașcă de prieteni pentru a recupera un cartonaș foarte valoros care i-a fost furat de Swindle.
Lectură plăcută!

0737 769 145