Teaching. It’s all about love

Atunci când lucrezi cu cei mici, atunci când “materia primă” este ”lut” proaspăt și minunat, în culori diferite și spectaculoase, ingredientul de bază trebuie să fie IUBIREA.
Copiii sunt foarte receptivi la atitudinea celor din jur, la energia și mediul care îi înconjoară. Ei critică sincer, dar iubesc și apreciază cu aceeași sinceritate. Deschiderea lor și lipsa barierelor de orice natură reprezintă atuurile pe care un bun pedagog le poate valorifica la superlativ.
Atât copiii cât și adulții învață cu mai multă ușurință și eficiență atunci când partea emoțională este puternic implicată și susținută în mod pozitiv. Cu alte cuvinte, vom învăța întotdeauna ceva ce ne place și ceva transmis și desfășurat cu și de către o persoană care ne place.
Prin sinceritatea specifică vârstei, copiii oglindesc și dau ca și feedback exact ceea ce primesc. Dragostea este oglindită în dragoste, zâmbetele în zâmbete, iar răceala, agresivitatea si chiar indiferența, lipsa de implicare afectivă vor fi, de asemenea, reflectate și răsplătite în aceeași manieră.
Nu este în niciun caz vorba despre a folosi sentimentele pe post de armă sau de instrument de santaj. În primul rând, pentru că nu este o luptă. Este doar specificul relațiilor interumane. Înainte de a fi profesor, ești OM. Copiii sunt oameni. Cu cât sunt tratați corespunzător statutului lor de OM, cu atât dinamica relației, dar și eficiența învățării vor fi pe o pantă ascendent – pozitivă.
Un adevărat dascăl trebuie să aibă tot timpul în minte faptul că un procent din ceea ce este și cum este ca persoană se imprimă lecțiilor sale și copiilor cu care lucrează. Pentru cei mai mulți dintre noi, chiar și alegerea drumului în viață, a carierei, depinde în mare măsură de profesorii cu care interacționează de-a lungul experienței școlare.
Sufletul, emoția, iubirea sunt elemente vitale atunci când lucrezi cu oameni. Niciun chirurg nu ajunge să fie unul de excepție fără pasiune și iubire față de profesia sa, nicio balerină nu va dansa pe mari scene fără a-și pune sufletul în grația mișcărilor. TOTUL are legătură cu emoția, cu iubirea.
Așa că, dragi dascăli, profesori, traineri, iubiți-vă profesia, iubiți copiii, lăsați-vă prinși de magia lumii în care ei încă visează și veți vedea că efortul depus pare să se diminueze, iar răsplata și satisfacția vor fi însușite!

0737 769 145