Unleash your creativity!

Cursurile Echo Kids se remarcă prin faptul că punem un mare accent pe partea practică a învățării limbilor străine astfel încât cursanții noștri să poată face față oricărei situații de comunicare din viața cotidiană. De multe ori, însă, copiii preferă să evadeze din lumea de zi cu zi și să zburde liberi pe tărâmul imaginației. Devenind conștientă de această năzuință a lor spre un univers unde totul este posibil, am căutat o cale de a face ca și limba engleză să pătrundă în această minunată lume a copilăriei. În felul acesta au luat naștere proiectele de final de unitate care îndeplinesc un rol dublu: pe de o parte, acestea oferă grupei oportunitatea de a recapitula noțiunile de ordin gramatical și lexical parcurse în lecția respectivă, iar, pe de altă parte, prin intermediul lor, copiii au prilejul de a-și da frâu liber creativității și de a visa cu ochii deschiși folosind pentru a-și exprima gândurile înaripate vocabularul și structurile parcurse până la momentul respectiv. Iar procesul de învățare continuă și chiar se intensifică întrucât pentru a-și transpune ideile în cuvinte, copiii caută cu înfrigurare terneni noi pe care se străduiesc să și-i însușească cât de repede posibil pentru a-și putea prezenta așa cum își doresc roadele imaginației. Iar rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare. Copiii au satisfacția faptului că au avut ocazia să-și împărtășească ideile care de care mai originale unii cu alții, iar elementele nou-învățate vor deveni astfel de-a dreptul memorabile dat fiind faptul că acestea le-au permis să-și exprime liber viziunile artistice.
Astfel, în seria proiectelor creative intră la Movers “One day in the life of…” în care copiii au avut de documentat și ilustrat o zi din viața unui personaj faimos, iar alegerile au fost dintre cele mai trăsnite de la Mr Bean pănă la Buttercup din desenele animate The Powerpuff Girls sau chiar un cunoscut youtuber. Proiectul “My Dream Restaurant” i-a pus pe cursanți în ipostaza de proprietari de restaurant și le-a oferit șansa de a experimenta în domeniul culinar cu preparate dintre cele mai năstrușnice sau alăturări inedite de mâncăruri. La Flyers proiectul “My Dream Timetable” le-a permis copiilor să-și prezinte propria versiune de orar școlar în care cuvintele de ordine au fost distracția și joaca dar și cursurile Echo Kids. Nu în ultimul rând, seria “My Dream Country” a venit cu o revoluție a vieții noastre obișnuite pe pământ. Am văzut cum casele se preschimbă în gogoși, copacii se transformă în acadele, animalele pot vorbi, tunsorile la modă iau forma notelor muzicale iar oamenii înșiși rămân veșnic copiii. Iar denumirile acestor țări mirifice sunt cât se poate de inspirate: Cottonadia, Bombonia, Sweetsland, Happyland, Musicland și câte și mai câte.
Se pare că mesajul celor mici este foarte clar: nu vă îngrădiți imaginația pentru că ea vă poate purta oriunde și până la urmă de la vis până la realitate nu este decât un singur pas: voința!

0737 769 145