We’re just dreamers…

Cu doar o săptămână înaintea vacanței, la Echo Kids, s-a abordat o temă aparte, acceptată cu bucurie de noi toți, de vreme ce a putut fi redată în moduri diferite de către copii. Tema s-a numit „My dream world”; și ce altă propunere putea fi mai bogată în interpretări și semnificații?!

dreamers 1

Astfel, înzestrați cu imaginație, copilașii au pornit pe cărări cotite spre tărâmuri de vis; desigur, unele porniri au fost mai lente, lipsite de curaj și marcate de replici ca “Teacher, dar eu nu știu cu ce să încep…”. Cu puțin ghidaj, cu toții însă au așternut pe foi viziunile copilărești despre lumi spre care năzuiesc.

dreamers 3

Au fost lumi create numai din mâncare, în primă fază construite din cartofi prăjiți, pizza și hamburgeri, dar, sub influența trainer-ilor, ideile s-au transpus în: copacii erau din broccoli, casele – din ciuperci, școlile din mere, câteva avioane doar din bomboane și fântânile din macaroane. Viziunile tehnologizate, unde totul este realizabil și nimic nu este imposibil, au aparținut băieților, în timp ce perspectivele boeme, artistic trasate și măiastru redate, au fost ale fetițelor. În ansamblu, micuții au apelat la foi colorate și cartoane de tot felul, la vopseluri și podoabe, iar școlarii au mânuit condeiul pentru expunerea unor lumi râvnite.

dreamers 4

Cu toții au avut în vedere varii aspecte, s-au întrecut în a da nume potrivite noilor locuri, apoi au marcat mijloacele de transport, locuințele și instituțiile, au ajustat, după caz, mediul înconjurător cu flora și fauna corespunzătoare și, de asemenea, au modelat oamenii deveniți chipuri de lut în mâinile autorilor.
Sugerăm ca de la cei mici să luăm noi, adulții, o idee, două, să le punem în funcțiune în lumea în care trăim și să o primenim așa cum se cuvine. Cu siguranță copiii trebuie să fie ascultați; ne pot învăța multe!

În final, vă dorim tuturor să trăiți în lumea la care ați visat dintotdeauna! Sau cel puțin…să începeți să o construiți…

0737 769 145