Why would poetry be children’s love?

Ne întâlnim cu poezia încă din copilărie, când, la momente festive, recitam versuri după versuri, uneori amuzante, alteori profunde, câteodată aducătoare de zâmbete dar și de lacrimi în colț de ochi.

Maturi fiind, probabil înțelegem că poezia nu este o simplă înșiruire de cuvinte cu grijă alese, ci vehiculul minunat prin care gândurile cele mai complexe, ideile cele mai hilare, emoțiile cele mai adânci pot fi exprimate. Dacă este faimoasă și dezvăluie sentimente grele, este pe placul nostru, al oamenilor mari. Dar dacă este scurtă și distractivă, o gustă cei mici.

Ce le aduce poezia copiilor? Sparge granițele către un nivel de gândire superior celui de analiză a faptelor zilnice. Le dă posibilitatea de a-și deschide mintea, de a gândi mai în profunzime, de a fi expresivi pe teme diverse și de a înțelege cum își pot dezvolta și ulterior face apel la creativitate. Simpla joacă cu limbajul le încurajează gândirea, pentru că trasează conexiuni între cuvinte, între sensuri.

Copiii au o minte care abundă în putințe: aceea de a imagina, aceea de a crea, iar poezia le poate deschide o lume plină de idei, de expresii. Devin conștienți de fonetică și mai sensibili la sunetele limbii, astfel încât se pot îndrăgosti de cuvinte. Și cum altfel se poate construi fundamentul cititului, cum altfel pot copiii să devină cititori entuziaști, dacă nu prin poezie?

Tocmai din aceste rațiuni le propunem cursanților Echo Kids seminarul în limba engleză “Poetry, my love”: vor exersa reading in English, puțin de creative writing dar, mai ales, will fall in love with poetry. În plus, noi am aflat că “the mind of a child is the perfect place for poetry to grow”, la care adăugăm “…and reading to develop”.

0737 769 145