Cursurile de limbi străine au avantajul de a permite cursantului să fie introdus într-o altă lume, într-o altă cultură, diferită de cea cu care este obișnuit. Din acest motiv, la Echo Kids dedicăm o parte din cursuri unor sărbători sau zile speciale pentru a evada din rutina zilnică și de a-i conecta pe cei mici cu alte realități.
De multe ori atunci când un copil are foarte multe activități fie la școală, fie extracurriculare, intră într-un proces îndelungat de concentrare mentală, se dedică cu totul temelor și studiului individual și poate nu mai are timp să se bucure de momente relaxante, amuzante. La Echo Kids introducem în fiecare trimestru una sau mai multe zile care sărbătoresc un obiect, un obicei, o dată importantă, un continent, o poveste etc. De la celebrări cu care suntem foarte obișnuiți (Crăciunul, Paștele, Ziua mamei și a tatălui, Ziua Europei) la unele mai puțin comune (Ziua Apei, Ziua Pălăriei, Ziua Sfântului Patrick, Ziua Star Wars, Ziua Sherlock Holmes etc) le acordăm o parte din curs pentru că oferă un prilej bun pentru a crește curiozitatea celor mici, pentru a reduce presiunea care vine odată cu studierea limbii și pentru a le oferi o nouă perspectivă cursanților.
Un curs dedicat unei zile tematice are în centrul său activități distractive, informative, uneori muzicale care sunt așteptate cu nerăbdare de cursanți. Pornim de la o prezentare a specificației zilei în cauză, continuăm cu o scurtă istorie a acesteia și apoi extragem elementele ce pot fi transpuse în jocuri care să dezvolte abilitățile lingvistice a copiiilor.
Toate activitățile sunt adaptate nivelului de vârstă, cei mici folosesc mai mult creativitatea, învață prin proiecte artistice, construcția unei hărți, măști etc, în vreme ce copiii mai mari dezbat anumite idei, oferă o comparație argumentată între acestea, învață prin descoperire.
De exemplu activitățile dedicate Zilei Europei la cursul copiiilor de 5-7 ani s-au concentrat pe descoperirea țărilor din Europa uitându-ne pe hartă și stabilind cu ajutorul trainerului care sunt drepturile pe care un copil le are ca cetățean al Europei. Cursanții s-au distrat arătând pe hartă în ce țări au călătorit, au observat vecinii României, au descoperit cele mai mari țări de pe continent și au dezvoltat abilitatea de a lucra în echipă, astfel relația dintre ei a devenit mai strânsă.
În cadrul discuției despre drepturile copiiilor, au fost alese cele mai simple dintre acestea, care nu cer un limbaj prea greoi, iar cursanții au reușit să înțeleagă că au dreptul la fericire, la un acoperiș deasupra capului, la educație și sănătate.