De ce merită să lucrezi ca formator de limbi străine la Echo Kids

Predau de numai un trimestru în calitate de formator de limbi străine la Echo Kids, însă observ pe zi ce trece avantajele numeroase pe care le poți căpăta și tu, în cazul în care te afli la început de drum sau dorești o schimbare de carieră, și nu te-ai hotărât încă dacă dorești să lucrezi cu copiii.

În primul rând, dacă ești student la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, nu comite aceeași greșeală ca mine făcută încă din anul I, și înscrie-te la modulul acela de psihopedagogie care, deși pare tedious la prima vedere, poți obține un certificat care îți atestă cunoștințe teoretice de bază în lucrul cu copiii, plus practică efectuată în școli. Puțină răbdare acordată în timpul facultății, și îți vei mulțumi mai târziu.

Echo Kids este dispus să recruteze noi formatori de limbi străine, și acest lucru se observă în promptitudinea cu care primești telefon la scurtă vreme după ce ai contactat această companie pentru solicitarea unui e-mail în scopul trimiterii propriului CV. Această companie pune mult accent pe felul în care îți formezi relațiile interumane și pe felul tău de a fi, încât poate întrece cu ușurință o firmă de resurse umane în termeni de relaționare, și această observație vine din partea cuiva care chiar a avut oportunitatea să efectueze internship-uri la două firme de resurse umane de dimensiuni diferite, în timpul facultății.

Spre deosebire de lucrul cu copiii într-o clasă de la stat, unde numărul ajunge chiar și până la 30, la Echo Kids nu ai motive de îngrijorare, întrucât numărul de copii dintr-o clasă este de maximum 10. Nu este motiv să te consideri mai prejos decât un profesor care predă la o clasă de până în 30 de cursanți, ba dimpotrivă, constituie un prilej să acorzi o atenție mai sporită fiecărui cursant, pentru ca acesta să își îmbunătățească utilizarea limbii străine și să își atingă obiectivele. Copiii au foarte multă energie și fiecare are un alt set de nevoi, de aceea ei învață mai ușor prin joc, astfel devenind mai implicați la curs, fără să fie nevoie să apelezi la metode învechite de atragere a atenției.

Deoarece la Echo Kids cele mai solicitate cursuri sunt cele de limbă engleză, formatorii au materialele de lucru asigurate de către companie, ei trebuind doar să își formeze singuri planurile de lecții. Materialele de lucru includ cărțile pentru cursanți, CD-uri, flashcard-uri, chiar și manualul profesorului, care îți explică în detaliu lucrurile necesare pentu viitoarea ta lecție de limbă engleză.

Încă un motiv pentru care merită să lucrezi la Echo Kids este faptul că sediul de pe bulevardul Pache Protopopescu din București este unul dintre cele mai cochete sedii în care am lucrat vreodată. Aflată la aproximativ 10-12 minute distanță de mers pe jos de la metrou Iancului, clădirea conține 3 corpuri, dintre care unul servește ca sală de așteptare pentru părinți, și un demisol, având săli de clasă dotate cu utilitățile necesare pentru o bună desfășurare a lecțiilor, cât și combine moderne pentru secțiunea audio a cursurilor. Când ai nevoie să te muți dintr-o sală a unui corp din această clădire într-o altă sală dintr-un corp diferit, traversezi curtea umbrită de un copac din curtea vecină, la umbra căruia poți sta liniștit pe bancă într-o zi însorită de toamnă târzie, sau poate o primăvară timpurie.

În 8 din 9 luni de an școlar, la Echo Kids celebrăm câte o sărbătoare specifică fiecărei luni, punctul culminant al anului școlar constituind serbarea de Crăciun, când fiecare formator vine cu idei despre  piesele de teatru, activitățile și jocurile pe care le putem efectua cu elevii la cursurile noastre, la care participă și părinții, desigur. Este de prisos să menționez decorațiunile care par o plăsmuire a celei mai nebunești imaginații, adaptate după sărbătoare, motiv de bucurie pentru copiii, cât și adulții care ne vizitează.

Ultimul, dar nu cel din urmă motiv pentru care merită să lucrezi la Echo Kids, este, ce altceva? Lucrul cu copiii! Acesta este unul dintre motivele care mă bucură cel mai mult. Fiecare sală de clasă conține câte o grupă atribuită ție, și fiecare grupă conține copii, acești mini-oameni care au un umor deosebit, pur și inocent. Orice curs are și momentele lui distractive, iar dacă este făcut cu copii, atunci acestea sunt mai numeroase. Umorul lor izvorăște și din desenele animate de la ora actuală, iar dacă ești familiarizat cu acestea (ca mine), atunci te vei prinde și mai ușor la glumele lor.

Acestea fiind spuse, te aștept cu drag la un curs de orice limbă străină pe care și-o dorește copilul tău aici, la Echo Kids!  

0737 769 145