Interviu cu Cristian Alistar

1. Ce ar trebui să știe despre tine cei ce ne citesc?

În primul rând, îmi place foarte mult să predau limba engleză, atât în mediul online, cât și în real life. Mi se pare un lucru care îmi aduce constant provocări și îmi oferă posibilitatea de a crește. Fiind student al Facultății de Litere timp de 5 ani, am asteptat mult momentul în care am părăsit banca pentru a da mai departe ceea ce devenise o mare pasiune, și anume, limba și literatura engleză.

2.  Când ți-ai descoperit pasiunea pentru limbi străine?

Cred ca s-a întâmplat când eram mic de tot și mă uitam la desene și din greșeală am schimbat vocile dublate în cele originale. Deși nu înțelegeam nimic din desenele în germană și engleză la care mă uitam, mă izbise instant naturalețea acelor sunete noi și frumusețea lor. Din acel moment, am căutat mereu să ascult și să vorbesc acele limbi, însă, datorită faptului că la școală am început să învățăm engleză, am dezvoltat în principal o pasiune pentru această limbă.

3. Știu că predai multe cursuri adolescenților, care este cea mai mare provocare?

O provocare reală este dată de faptul că fiecare trainer trebuie să înțeleagă că adolescenții caută foarte mult să se descopere pe ei în această perioadă și că încearcă în mod firesc să fie diferiți, să iasă în evidență cumva, iar trainer-ul trebuie să respecte acest lucru și să nu împiedice acest proces, ci din contră, să se apropie de cursanți cu empatie și întelegere. Acesta nu este un lucru ușor, mai ales când trainer-ul, prin simplul fapt că se află la catedră, are mai degrabă tendința de a modela după propriul său chip.

4. Ce ai învățat de la cursanții tăi?

Să încerc lucruri noi mereu. În discuțiile cu ei vorbim deseori despre ce am făcut în timpul săptămânii sau al weekend-ului și mă surprinde când aud atâtea posibilități de a te bucura de timpul liber și entuziasmul lor în a-mi povesti ce lucruri noi au mai încercat în parc cu prietenii, acasă sau în excursii.

5 . Care consideri că este tipul de profesor pe care îl apreciază copiii?

Îmi place să cred că ei au nevoie de cineva care să le permită să se manifeste cât mai liber. Prin asta mă refer la a crea un mediu prietenos și sigur pentru copii, un loc în care copiii să nu se simtă stânjeniți de gusturile și ideile lor. În momentul în care ei pot să manifeste cât mai mult din propria lor personalitate se întâmplă să fie și mai ascultători și mai respectuoși.

6. De la ce vârstă recomanzi studierea unei limbi străine?

Consider că o limbă străină se poate învăța la orice vârstă. Evident, este demonstrat faptul că un copil o să capteze mult mai rapid pronunția și sunetele limbii, însă și un adult, dacă chiar își dorește să vorbească ca un londonez, va reuși (numai că îi va trebui câțiva prieteni londonezi, asta ca să învețe pronunția reală și să nu ajungă să vorbească ca regina Angliei pentru că s-a uitat la The Crown).

7. Cum ți s-a părut experiența Echo de anul acesta?

Anul acesta a fost unul foarte bun, mai ales că totul s-a desfășurat online și asta a presupus un caracter cameleonic din partea tuturor celor de la Echo. Sunt foarte mulțumit de modul în care au decurs lucrurile, fiindcă, am putut mereu să îmi susțin cursurile fără dificultăți, am fost ajutat atunci când mă aflam eu în dificultate și, gestionate cu tact, toate aceste situații sunt ca și cum nu au fost.

0737 769 145
× Contactați-ne pe WhatsApp!