Cât este de important studiul individual ?

“O parte a virtuții constă în învățătură, alta în exercițiu; trebuie pe de-o parte să înveți, pe de alta să întărești prin practică ce ai învățat. “ Seneca

Munca în echipă este foarte importantă, însă este nevoie să ne amintim de avantajele efortului depus pe cont propriu, prin studiul individual.

Prin studiul individual studentul dobândește cunoștințe, capacități și deprinderi care se realizează fără îndrumarea directă a profesorului, dar care sunt dirijate de el.

La Echo Kids trainerii îndrumă cursanții în drumul lor spre învățare. Deși la orele de curs accentul se pune pe jocurile în echipă, prin care se asimilează noi cunoștințe și se recapitulează cele existente, acasă, studentul va trebui să exerseze fără trainerul sau colegii săi. În acest sens, trainerul Echo Kids îl învață pe copil să fie organizat, structurat și mai presus de toate, să iubească să învețe.

            Trainerii încurajează copiii să continue studiul acasă, să își facă temele și să fie pregătiți la fiecare oră pentru recapitulări. Noi ne dorim să trecem de la învățământul “axat pe obiective” la cel axat pe “formare de competențe.” Este important să înveți, dar mai important de atât este să înveți cum să înveți.

            Sunt multe beneficii aduse de studiul individual. În primul rând copiii care învață singuri își vor dezvolta o importantă trăsătură de caracter, și anume independența. Copiii care sunt obișnuiți să învețe singuri, devin mai repede independenți. Dacă sunt alte persoane în jur când copilul se confruntă cu o problemă, copilul va apela cu ușurință la cineva. Fiind singur însă, el va trebui să caute singur soluții.

Deasemenea, studiul individual îl va ajuta în concentrarea atenției și menținerea liniștii. După ce noțiunile sunt înțelese pe cont propriu, copilul poate exersa și verifica cunoștințele cu alți copii.

Cercetătorii au mai arătat că studiul individual ajută la formarea abilităților cognitive, autoorganizare și autodisciplină.

Copilul este responsabilizat altfel, asumându-și eșecul sau succesul.

0737 769 145