De ce Echo Kids încurajează învățarea activă!

La Echo Kids, încercăm lecție de lecție să activăm cuvinte, structuri gramaticale și formule noi pentru o învățare cât mai comprehensivă a limbii străine studiate.
Mai jos vă vom prezenta doar câteva motive pentru a înțelege mai bine de ce încurajăm procesul de învățare activă.

1. Este o experiență distractivă!

Învățarea activă este o modalitate distractivă de a-i implica pe copii în diferite activități educative, fără ca ei să își dea seama că de fapt ”învață”. Este un proces natural, organic, nu este planificat pas cu pas, existând adesea situații în care copiii devin motorul învățării: ei propun alte modalități de lucru, vin cu alte idei privind activitățile ș.a.m.d.

Activitățile pot fi ușor interpretate și realizate de fiecare copil. Criteriile și regulile sunt flexibile, putând fi ajutate sau îmbunătațite cu ajutorul micilor cursanți, iar normele astfel create de către ei înșiși sunt mult mai ușor respectate și acceptate afectiv. Așadar, copiii își pot manifesta latura creativă în procesul de învățare, ceea ce îi va determina să îndrăgească mai mult ceea ce studiază!

2. Fiecărui copil i se oferă oportunitatea de a consolida și dezvolta abilități învățate anterior

Învățarea activă îi permite unui copil să își consolideze abilitățile deprinse anterior, dar să le și folosească în alte contexte. De exemplu, adesea sunt folosite jocuri de rol pentru a dialoga sau pentru a crea narațiuni coerente și amuzante.

3. Copiii sunt implicați în propriul proces de învățare

Copiii pot alege tipul activităților pe care le pot realiza și pot decide singuri ce să deseneze/scrie fără ajutor. De exemplu, atunci când prichindeii învață părțile corpului pot desena un monstruleț amuzant care trebuie să aibă trei ochi, două guri, cinci picioare etc, ei alegând culoarea și cum le desenează.
Trainerii îi încurajează pe cei mari și mici să se manifeste liber în crearea planșelor, prezentărilor, narațiunilor pentru a se simți cât mai confortabil în timpul procesului de învățare. Important este ca la finalul activității fiecare să poată reda/prezenta ce a creat.

4. Copiii sunt în centrul învățării active

Ne dorim ca ei să învețe! Acest lucru trebuie făcut într-un mod distractiv și amuzant pentru că altfel nu își vor aminti cu drag de întregul proces. Crearea unor situații de învățare cât mai confortabile pentru copii, a unor contexte în care ei să se simtă apreciați, înțeleși, respectați și încurajati, reprezintă o prioriate pentru trainerii Echo Kids.

5. Munca în echipă este încurajată

Învățarea activă creează un mediu care încurajează munca în echipă, colaborarea și ajutarea colegilor. Fie că decid ce materiale să folosească, sau chiar dacă doar discută ce se va întâmpla în poveștile prezentate, cei mici au șansa de a colabora, reflecta și obține soluții împreună prin acest proces.
Învățarea activă prin activități ludice permite copilului să experimenteze lucruri neîntâlnite sau nediscutate înainte. Prin strategiile de învățare activă este formată o echipă unită, în care comunicarea orală este la loc de cinste. Oportunitatea de a lucra împreună pentru rezolvarea exercițiilor, sau implicarea în activități de tipul Think, Pair, Share permit copiilor să se concentreze pe conversație și pe folosirea vocabularului dobândit anterior.
În concluzie, un cursant activ, foarte deschis și implicat, este cheia învățării de durată!

0737 769 145