Engleza pentru preșcolari – words, actions, games and role-playing

“Clap your hands” de două ori! Apoi “Stamp your feet” de patru ori! Și se mai spune și “Nod your head!” De șase ori! Ei, dar numai cine a participat deja la cursuri de limba engleză poate bate din palme, da din picioare ori încuviința cu capul când trebuie și doar cine cunoaște bine numerele poate îndeplini acțiunile de câte ori i se spune! Este cazul preșcolarilor, cei mai micuți dintre cei care tocmai au început să pătrundă într-un alt univers cultural alături de Echo Kids.

Într-o altă grupă au fost copii care au “swam in the sea”, “climbed the mountain” și “walked across the country”, apoi s-au jucat snapping their palms ori de câte ori răspundeau corect la întrebări. Concentrarea a fost maximă când au avut de ghicit diferențele între cele două peisaje maritime, înțesate de caracatițe și pești în multe culori și în grupări numeroase ori nu.

Copii ceva mai înaintați cu studiul au ajuns să “Get dressed” singurei. I-am surprins mimând cum după ce “get up in the morning” își pun și the socks și the trousers și the shirts. Unii dintre ei au uitat că pe așa o vreme își mai pun și un sweater ori își iau cu ei an umbrella, dar le-a amintit profesorul.

Copiilor cu progrese certificate prin examene internaționale le-au revenit sarcini desigur, mai complexe: după ce au picked up crayons în diferite culori, au răspuns corect întrebărilor profesorului despre pens și pencils, books sau notebooks, apoi i-au ascultat pe Suzy și Simon descriindu-și obiectele din penare, din clase. Ne-au confirmat că au asimilat noțiunile căci ne-au răspuns unde stau the eraser și the ruler, cine stă pe chair și cine scrie la table. Au jonglat, după aceea, cu structurile “What colour is the…?”, “How many … are there?”, “What is this?”. Ne-au plăcut enorm însă când i-am auzit făcând adunări: “What is 2 and 3?” – “It is 5”, ne-au răspuns ei.

Haioși, haioși au fost și povestitorii care au ajuns la tema “The wheels go round”, aflați într-o competiție de role-playing: Hippo, Monkey, Dog și Cat erau cei mici, apoi, pe rând, au fost și bus, car, boat și train: se manifestau prin wheels going round, prin <<splish, splash>> pe apă, ori <<Choo – Choo>> pe șine.

Ne-am warmed up încet, încet, unii dintre noi counted the claps, ceilalți the pens ori the notebooks, câțiva dressed up și acted out rolurile lui Hippo și ale prietenilor săi. Cu toții însă, este evident, plini de avânt, de nerăbdare, de energie au participat la ședințele interactive de cursuri de limba engleză.

0737 769 145