Keep Calm and Be British

La Echo Kids engleza britanică ocupă un loc de cinste. La pregătirea pentru examenele Cambridge YLE precum și KET, PET și FCE cursanții noștri învață să facă diferența dintre accentul britanic și cel american, observă diversele particularități de pronunție cum ar fi în cazul lui can și can’t și devin conștienți de diferențele lexicale și ortografice dintre engleza britanică și engleza americană. Descoperă astfel că în engleza britanică spunem lorry, torch, crisps, biscuits, rubber, autumn, rubbish, trousers, trainers și holiday pe când în engleza americană folosim truck, flashlight, chips, cookies, eraser, fall, garbage, pants, sneakers și vacation. Iar când găsim într-un text cuvintele colour sau favourite ne putem da seama în funcție de ortografie dacă autorul este englez sau american.

Așadar, cum tot anul am jonglat cu aceste noțiuni privitoare la limbă am decis să profităm de primele zile ale toamnei pentru a organiza o sesiune tematică având ca temă istoria Marii Britanii. Zis și făcut. Totul a început printr-o trecere în revistă a celor cunoscute deja de către cursanții noștri despre această țară pe care am ajuns să o îndrăgim atât de tare. Am discutat despre poziția sa geografică, preparate culinare specifice insulei, celebra vreme mohorâtă, personalități marcante, tradiții și obiceiuri, sărbători și multe altele. Apoi am dat frâu liber curiozității și am pus pe hârtie toate câte ne-am dori să aflăm despre acest loc minunat, sperând ca până la finalul celor două săptămâni de seminar să aflăm răspunsul la toate aceste întrebări.

Mai departe am organizat un concurs de ghicitori prin intermediul căruia am aflat o mulțime de curiozități referitoare la istoria Marii Britanii, personaje marcante, atracții turistice bine-cunoscute și fel și fel de mituri și legende locale. Astfel, am aflat că franceza a fost limba oficială a Regatului Unit timp de aproximativ 3 secole, sau că în Anglia sunt mai mulți pui de găină decât oameni, ori că regina Elizabeta a II-a este nașa de botez a nu mai puțin de 30 de copii și multe alte lucruri care de care mai interesante.

Iar pentru ca studiul istoriei Marii Britanii să nu fie prea plictisitor am ales să ne concentrăm pe viețile a trei personaje foarte imporante din vasta istorie a insulei și anume, marele dramaturg William Shakespeare, regele Henric al VIII-lea și regina Elizabeta I.

Nu în ultimul rând am acordat atenția cuvenită și fiecăreia dintre cele 4 regiuni componente ale Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și anume: Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Pentru fiecare regiune în parte cursanții noștri au pregătit o prezentare detaliată cu informații extrem de interesante despre atracțiile și specificul acestor locuri, mâncăruri tipice, curiozități, drapel, ziua națională și câte și mai câte detalii surprinzătoare.

Per total, seminarul a fost o călătorie extrem de palpitantă, surprinzătoare și bine-venită pe plaiurile culturii engleze care ne-a îmbogățit bagajul de cunoștințe și ne-a oferit o altă perspectivă asupra studiului limbii engleze, o imagine de ansamblu din interiorul mărețului regat.

0737 769 145
× Contactați-ne pe WhatsApp!