Învăţarea limbii germane prin intermediul Taberelor urbane

Taberele urbane pe care Echo Kids le desfăşoară în fiecare vară sunt un prilej de bucurie atât pentru copiii care vor să se distreze socializând şi învăţând lucruri noi, dar şi pentru părinţii care vor să-şi ştie copiii în siguranţă şi, totodată, într-un contact direct şi permanent cu limba străină studiată pe parcursul anului şcolar.


Am descoperit lexicul de bază al limbii germane prin intermediul unor cântecele tematice şi motrice, ajutându-i astfel să acumuleze şi să-şi fixeze cunoştinţele, dar şi prin jocuri de conectare, de memorie, de creaţie, de dezvoltare a încrederii şi a spiritului de echipă. Ne-am distrat copios la atelierul de limba germană din săptămâna în care am fost oameni de știință și inventatori, când am creat der Regen (ploaia) sau când am demonstrat că un balon cu apă rezistă deasupra unei lumânări aprinse. O altă experienţă dragă a fost în săptămâna culinară când am reactualizat vocabularul jucându-ne cu literele dintr-o revistă şi am dat o fugă la piaţă, în plan imaginar.
După ce am făcut împreună un tur al capitalei în autobuzul Bucharest City Tour, am recreat în curtea centrului Echo Kids, traseul pe care l-am urmat şi am îndeplinit pe rând mai multe roluri sociale, cum ar fi rolul de pasager / călător care coboară, de pildă la bibliotecă sau în parc, şi rolul şoferului.

0737 769 145